PTT emekçileri bugün grevde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - (DÜNYA) - PTT'nin özelleştirilmesine karşı çıkan PTT çalışanları bugün ülke çapında tüm işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakıyor. PTT'nin özelleştirilmesini ön gören Kanun Tasarısı Meclis'te görüşülecek
 
İstanbul'da PTT çalışanları eylemde
 
1-166.jpg
 
[PAGE]
 
Bir grup PTT çalışanı Karaköy İskelesi'nden Sirkeci PTT Merkezi'ne yürüyor. 
 
4-108.jpg
 
[PAGE]
 
3-140.jpg
 
[PAGE]
 
5-073.jpg
Eylemciler Galata Köprüsü'nü trafiğe kapattı.
 
[PAGE]
 
2-158.jpg
 
Öte yandan çalışanların eylemi sürerken "PTT AŞ" tasarısının Meclis Alt Komisyonu'na cekildiği iddia edildi.
 
[PAGE]
 
Grev Ankara'da eyleme dönüştü
ANKARA -(ANKA) - Posta emekçileri tüm yurtta iş bırakırken, Ankara'da ki meslektaşları ise sabah erken saatlerde işyerlerini terk ederek Maltepe nokta durağında buluştu ve eylemin başlayacağı Kızılay YKM önüne doğru yürüyerek burada toplandı. Eylem alanında davul zurna eşliğinde halaylar çeken posta emekçileri, "Zafer direnen emekçinin olacak", "PTT halkındır satılamaz" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. Daha önce duyurulan eylem programı akışına göre, buradan hareketle TBMM Dikmen kapısı önüne yürüyecek ve burada basın açıklaması yapacak olan grup, haberleşme iş kolundaki görevli sendikaların başkanları Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin'in PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nın Komisyondaki görüşmelerinin iptal edilerek, tasarının bir alt komisyona sevk edildiği haberini vermesi üzerine bu eylemlerinden vazgeçti. 
 
Meclis'e yürümekten vazgeçen grup adına YKM önünde bir açıklama yapan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, "2 asırlık PTT'nin şerefli memurları hepinizi kutluyorum. Mücadelemiz geri adım attırdı, taslak bir alt komisyona sevkedildi" dedi. 
 
Karadavut, eyleme haberleşme iş kolunda görevli 4 sendika olarak karar verdiklerini ancak Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen'in yapılan eylemde yer almadığını ifade ederek, "Çalışanların hakkını hukukunu aradığını söyleyen bu sendika bugün burada olmayacaksa ne zaman olacak? Bunun hesabını çalışanlar elbette soracaktır" diye konuştu. 
 
Hükümete de seslenen Karadavut, yasa tasarısının geri çekilmesini ve kurumun daha iyi hizmet verebilmesi için kadrolu personel ihtiyacının giderilmesi ve dağıtıcıların yıpranma haklarının iade edilmesini istedi. Karadavut, aksi takdirde eylemlilik süreçlerinin bundan sonra da devam edeceğine dikkat çekti. Karadavut'un açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bursa: yağma sürecine geçit vermeyeceğiz

Sabahın erken saatlerinde PTT Bursa merkez binası önünde toplanan Birlik Haber-Sen, Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen ve Türk Haber-Sen üyesi bir grup memur, slogan atarak yasa tasarısına tepki gösterdi. Sendikalar adına basın açıklaması yapan PTT çalışanı Yeliz Bilgin, "1995 yılında PTT'yi bölerek Türk Telekom AŞ kuruldu. Ancak bu defa başaramayacaklar. PTT çalışanları olarak yağma sürecine geçit vermeyeceğiz." dedi. Bilgin'in konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Açıklamanın ardından davul zurna eşliğinde halay çeken memurlar, tasarının geri çekilmesini istedi.