Pusulanın fiyatı 3 günde 11 milyon lira düştü

Oy pusulalarının basımıyla ilgili ilk ihaleyi 11.9 milyon liralık teklifle kazanan firma, 3 gün sonra tekrarlanan ikinci ihaleyi 899 bin liralık bedelle aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milletvekili genel seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımıyla ilgili ilk ihaleyi 11 milyon 990 bin liralık teklifle kazanan firma, 3 gün sonra tekrarlanan ikinci ihaleyi 899 bin liralık bedelle aldı.

12 Haziran'da yapılacak genel seçimde kullanılmak üzere bastırılacak oy pusulası ihalesinde, idari ve teknik şartnamede yapılan değişiklik, fiyatı 3 günde 12'de 1'i düzeyine indirdi.

İlk ihaleyi 11 milyon 990 bin lira bedelle kazanan Korza Yayıncılık Basın Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, bu ihalenin iptal edilmesi sonrası gerçekleştirilen ikinci ihalede, bu defa 899 bin lira bedel teklif etti. Korza Yayıncılık, ikinci ihalenin en düşük bedeli olan bu teklifle, oy pusulası basım işini aldı.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü, 3 gün arayla tekrarlanan iki ihalede fiyatın yaklaşık 11 milyon 990 bin lira düzeyinden 899 bin liraya inmesinin, daha önce Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK) tarafından hazırlanan idari ve teknik şartnamelerde gerçekleştirdikleri değişiklik sonrası sağlandığını bildirdi.

Şartnamede değişiklik yapma yetkisi DMO'ya tanındı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, 2 Mayıs'ta yapılıp iptal edilen, 5 Mayıs'ta tekrar yapılan milletvekili genel seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımıyla ilgili ihaleyle ilgili olarak, ise "28 Nisan 2011 Kurul kararı aldık. Kararın ekinde idari, teknik şartnameler de vardı. İdari ve teknik şartnameler, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) yetkililerinden teknik bilgi alınarak oluşturuldu. Daha sonra şartnamede değişiklik yapma yetkisi DMO'ya tanındı. İşin özü bu" dedi.

YSK Başkanı Ali Em, yaptığı açıklamada, aslında işin doğrudan temin usulü olduğunu kaydetti. İlk ihalede oluşan 11 milyon 990 bin liralık bedeli DMO yetkilileri ile birlikte Kurulca değerlendirdiklerini, yüksek bulduklarını, iptal hususunda görüşün DMO Genel Müdürlüğüne bildirilmesi için 3 Mayıs 2011 tarihinde Kurulca karar aldıkları ve gönderdiklerini söyledi.

DMO ile Kurulca konuyu görüştüklerini, şartnamede değişiklik yapma yetkisini tanıdıklarını, iptal kararına istinaden de ikinci ihalenin yapıldığını bildiren Ali Em, şöyle dedi:

"Şartname değişikliği ile sonradan iş ortaklığına cevaz verildi. Yoksa biz 4 milyon liralık kağıt teminat bedeli uygulamasını koruduk. O bizim kağıdımızın bedeli. İkinci ihale 3 Mayıs 2011 tarihli kararımız gereği, DMO yetkililerince doğrudan temin usulüyle çıkarılmış ve aynı firmanın 899 bin lira bedelle ihaleyi aldığı bize bildirilmiştir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir