"3. Eskişehir Tarım Fuarı" açıldı

Tarım sektörünü buluşturan fuarda, 150 firma ürünlerini sergiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR - Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Eskişehir Tarım Fuarı" 150 firmanın katılımıyla açıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Çankaya, Expo Link Fuarcılık tarafından Tepebaşı Belediyesi Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarım sektörünün önemini anlattı.
Tarımın, ekonomik sektörden ziyade stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren Çankaya, şöyle konuştu:
"Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği, alım-satım, bilgi, alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında; yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama cihazları, hayvancılıkla ilgili alet ve ekipmanlar, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre örtü altı ekipmanları yer alacaktır."
Fuarda, çiftçilerin ve diğer paydaşlarla yapacakları bilgi alışverişlerinin önemli faydalar sağlayacağını ifade eden Çankaya, "Kurum olarak, fuar için yaptığımız bütün çalışmaların öncelikle çiftçilerimize fayda getirmesini, dolayısıyla tarım ve ekonomimize değer sağlamasını diliyoruz. Çiftçilerimizi çok önemsiyor, çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz" dedi.
Konuşmasının ardından Eskişehir Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Günhan Yazar, İsmail Küreci, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, fuarın açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi.
 
-Eskişehir'de üretilen çapalama makinesi ilgi odağı oldu-
 
Fuarda, Eskişehir'de üretilen, tamamı yerli çapalama makinesinin sergilendiği stant katılımcıların dikkatini çekti.
Makine hakkında bilgi veren üretici firma sahibi Ruşen Dündar, "Normal çapalama makinesi sadece bitkilerin arasını çapalıyor. Bizim ürettiğimiz makine hem bitki aralarını hem de üstünü çapalayan kombine bir alet. Türkiye'de ilk defa firmamız tarafından üretilmiştir. Firma olarak ticari hiçbir kaygımız yok. Birinci hedefimiz, memleketimiz çiftçilerinin ihtiyacı olan, verimliliği artırıcı makineler sunmak. İkinci ana hedefimiz de ülkemize ithal edilen diğer kombine makineleri de üreterek, ithalatın önünü kesmek" ifadelerini kullandı.
Tarım makineleri, zirai ilaçlar ve gıda ürünlerinin yanı hayvancılıkla ilgili alet ve ekipmanların sergilendiği fuar, 7 Nisan'a kadar gezilebilecek.