"3 milyon emeklinin yerine gençler çalışsın"

Türkiye'deki 10,5 milyon emekliden yaklaşık 3 milyonunun işini sürdürdüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Türkiye'deki 10,5 milyon emekli olduğunu, bu kişilerden 3 milyondan fazlasının çalıştığını bildirdi.
 
Çalışkan, derneklerinin Türkiye genelinde 250 bin civarında üyesi bulunduğunu belirtti.
Emeklilerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için gayret gösterdiklerini, Türkiye'deki emeklilerin en büyük sorununun düşük ücretler olduğunu savunan Çalışkan, yakın zamanda intibak düzenlemesi kapsamında emeklilere kısmi iyileştirilme yapıldığını, ancak bu düzenlemenin sorununu çözecek şekilde olmadığını ileri sürdü.
Çalışkan, emeklilerin aylığının her geçen gün kayba uğradığını iddia ederek, "Çünkü bize milli gelirden refah payı verilmiyor. Emekliye her artış döneminde TÜFE artı refah payı verilmesini istiyoruz. Emekliler olarak geçinebileceğimiz bir aylık verilmesini bekliyoruz" dedi.
 
Çalışkan, Türkiye'de 10,5 milyon civarında emeklinin olduğunu belirterek, bu kadar kişinin örgütlerine sahip çıkmaları halinde tüm haklarını alabileceklerini söyledi.
Emeklilerin yerine çocuklarının torunlarının çalışması önerisinde bulunan Çalışkan, "Devlet bize geçinebileceğimiz bir aylık versin. 3 milyon emekli yerine gençler çalışsın, 3 milyon iş demek sokaktaki çocuklarımızın ne kadarına faydalı olur düşünmemiz lazım" diye konuştu.