"400 kişilik kaçakçı grubu sınıra dayandı"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sayıları dört binlere ulaşan ve sınır nöbetindeki Mehmetçiğe saldıran Suriyeli kaçakçıların sayısı dün gece 400’e indi. Gece boyunca yaklaşık 10 saat süren püskürtme operasoyonu sonucu güvenlik güçlerince ele geçirilen 32 bidon mazot imha edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududunda, 4’üncü Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Antakya) Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, hudut hattında Motorlu Devriye Timi tarafından saat 21.30'da yaklaşık 25-30 araç, 300-350 kişilik kaçakçı yaya şahıs ile 70-80 atlı şahıs tespit edildi. Kaçakçılar, atlı gruplar ve araçlar Suriye tarafında toplandı, müteakiben kaçakçılık girişimleri başladı. Kaçakçı şahıslara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca Arapça ve Türkçe ikaz yapıldı. Ancak kaçakçı gruplar ikaza uymayarak hududu yedi farklı noktadan geçmeye teşebbüs ettiler ve güvenlik birimlerini yoğun bir şekilde taşladı. 

Bu durum üzerine, güvenlik birimleri tarafından havaya ve kontrollü bir şekilde kaçakçı grup ve araçların yakın bölgelerine ateş edildi ve söz konusu grubun bulunduğu bölgeye göz yaşartıcı bomba atıldı. Bölge Cilvegözü Hudut Karakolundan gelen 1 Hudut Mangası da bölgede pusu kuvveti olarak görev icra etti. Sabaha kadar süren kaçakçılık girişimleri, 27 Ağustos 2013 saat 7.20 itibarıyla sona erdi ve gruplar dağıldı. 

Bir avuç mazot için
Olay sonucunda 32 adet bidon içerisinde mazot olduğu değerlendirilen 1920 litre akaryakıt imha edildi. Hatay İl Jandarma ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlıklarına bilgi verilirken, Jandarma personeli de gece boyunca geri bölgede devriye görevi icra etti.