"5 Ağustos'ta Silivri'deyiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Olay çıkarmaya değil, hukuka ve adalete sahip çıkmaya gidiyoruz. Biz şiddet ve zorbalıkla değil , sükunetle orada bulunmaya kararlıyız.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 5 Ağustos'ta Silivri'de olacaklarını belirterek, "Biz olay çıkarmaya değil, hukuka ve adalete sahip çıkmaya gidiyoruz. Biz şiddet ve zorbalıkla değil , sükunetle orada bulunmaya kararlıyız" dedi. 

Tezcan, yazılı açıklamasında İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun 5 Ağustos Pazartesi günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülecek Ergenekon Davası'nda izleyicilerin salona alınmayacağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Tezcan "İktidar provokasyona devam ediyor. İstanbul Valisi'nin görevi gidenlerin güvenliğini sağlamak iken saldırının alt yapısını hazırlıyor" dedi. Duruşmanın aleni ve bunun mutlak bir ilke olduğunu ifade eden Tezcan, "Evrensel hukuk kuralları sanık yakınlarının alınmadığı, aleniyetin sağlanmadığı bir duruşmanın hukuki olamayacağını açıkça ifade eder. Kaldı ki duruşmaya kimin alınacağına karar vermek mahkemenin işidir. İstanbul Valisi'nin işi değildir. İstanbul Valisi, kendisini mahkemenin yerine koymayı bıraksın. Valinin açıklamaları, Silivri yargılamalarının iç yüzünü de açığa çıkarmıştır.Bu mahkemeler siyasetin emrinde iktidar talimatıyla hareket eden mahkemelerdir. Vali de bunu bildiğinden duruşmalara ailelerin alınamama kararını ve talimatını kendisinin verebileceğini sanmaktadır" dedi. 

Olay çıkarmaya değil, hukuka ve adalete sahip çıkmaya gidiyoruz
Tezcan, 5 Ağustos'ta Silivri'de olacaklarını belirterek şunları kaydetti: 
"Yıllardan bu yana haksız şekilde tutsak alınan ve yargılanan yurtseverlerin karar gününde iktidar tehdidiyle yalnız bırakılmaları istenilmektedir. Biz olay çıkarmaya değil, hukuka ve adalete sahip çıkmaya gidiyoruz. Biz şiddet ve zorbalıkla değil, sükunetle orada bulunmaya kararlıyız. İçişleri Bakanına tavsiyem derhal İstanbul Valisi'ni arayıp bu provokatif söylem ve tavırlardan vazgeçmesini sağlamasıdır. Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. 5 Ağustos'ta Silivri'deyiz."