"AB ile efelenerek sorun çözülmez"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AB sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AB ile efelenerek sorun çözülmez. Akılla, mantıkla sorun çözülür. Devlet adamına yakışan, aklı ve mantığı kullanmasıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Siteler esnafını ziyaret etti. Açılışa katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra esnafla bir lokantada öğle yemeği yedi. 

Yemekten ayrılırken gazetecilere ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, esnafın sorunları olduğunu, onları dillendirdiklerini ve çözüm istediklerini belirtti. 

Kendi düşüncelerini ve çözüm yollarını esnafa anlattıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, esnafın en fazla piyasadaki durgunluktan şikayet ettiğini söyledi. 

Esnafın, Siteler'in atmosferinin değişmesini istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Siteler, Türkiye için çok önemli bir marka aslında. Ama maalesef 20-25 yıldır Siteler'e gereken önem verilmedi. Düşünebiliyor musunuz, burada tuvalet bile yok. Biri gelip tuvalet yapıyor, öbür belediye başkanı gelip yıkıyor. Anlamak mümkün değil. Siteler, mobilyacılıkta bir marka olabilirdi ve biz bunu Türkiye'ye, dünyaya tanıtabilirdik. Burada çalışanlar gerçekten becerilerini ağaç üzerinde gösteriyorlar. Ama siyaset olarak gerekli önemi vermiyoruz, özellikle yerel yönetimlerden kaynaklanan ciddi sorunlar var. Altyapı sorunları dahil. Umarız çözülür. Onlara söyledim zaten, 'sizin sorunlarınızı çözmemekte direnenleri siz değiştireceksiniz' diye."

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, AB sürecinde gelinen noktaya ilişkin sorusu üzerine de Türkiye'nin dış politikasının iyi yönetilmediğini öne sürdü. Türkiye'nin bütün komşularıyla sorun yaşadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"AB ile efelenerek sorun çözülmez. Akılla, mantıkla sorun çözülür. Devlet adamına yakışan, aklı ve mantığı kullanmasıdır. Devlet adamına yakışan, ülkesinin çıkarlarını savunmaktır. Devlet adamları, 'ben asarım, ben keserim, istediğimi yaparım' diye yola çıkmazlar. Bugün geldiğimiz nokta, bu zihniyet tarafından ülkenin yönetildiği gerçeğidir. Bizim bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Biz uzun yıllar Türkiye'nin çağdaşlaşması, modernleşmesi için çaba harcayan bir ülkeyiz. Biz yönünü Batı'ya, uygar dünyaya çevirmiş bir ülkeyiz. Ülkeyi, bu rayın üzerinden alıp başka bir rayın üzerine oturtmak, herkesle kavgalı olmak doğru değildir. Bu Dışişleri Bakanı daha önce de ifade etmiştim, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanıdır. Ülkeyi, dış politikayı iyi yönetemiyor. Maalesef Sayın Başbakan, bu Dışişleri Bakanı'nın söylemleri çerçevesinde politika oluşturuyor ve bu politika Türkiye'ye zarar veriyor."