"Adalet ve Özgürlük" yürüyüşüne Tekin de katıldı

DİSK, KESK, TTB, TMMOB öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, Terörle Mücadele Yasası ve İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon protesto edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - DİSK, KESK, TTB ve TMMOB öncülüğünde, İzmir'de "Adalet ve Özgürlük" yürüyüşü yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve sivil toplum örgütlerinin yönetici ve üyelerinden oluşan grup, Basmane Meydanı'nda toplanarak Konak'a kadar yürüdü.

KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde grup adına yaptığı açıklamada, AK Parti'nin muhalif olan herkesi hedef aldığını öne sürerek, partiyi eleştirenlerin tutuklandığını, tutuklamaların belediye başkanlarına kadar uzandığını söyledi.

Toplumun "AKP karşıtı" ya da "yandaş" olarak fişlendiğini iddia eden Kılıç, "Darbe döneminde bile onlarca avukat aynı anda gözaltına alınmadı. 25 KESK'liyi insan haklarına aykırı şekilde mahkum ettiler. İzmir'de sendikal faaliyet gösterenler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri tutuklandı. Hiçbir dönem olmadığı kadar yargı baskı altında" dedi.

Ali Kılıç, Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması, gözaltıların son bulması ve demokratik anayasanın ortak talepleri olduğunu kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir