"Adaylığıma 2 CHP'li itiraz etti"

İzmir 2. bölge CHP 6. sıra adayı Atila Sertel, CHP üyesi 2 kişinin itirazı sonucu adaylığının YSK tarafından iptal edildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili geçici aday listesinde İzmir 2. bölgeden CHP 6. sıra adayı olarak yer alan Atila Sertel'in adaylığını, "Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle yapılan itiraz sonucu düşürdü. 

YSK, CHP'nin 2. bölge aday adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın ardından en çok oyu alan 3. isim olan Atilla Sertel'in, milletvekilliği adaylığına yapılan itirazı karara bağladı. 

"Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle yapılan itirazı haklı bulan YSK, Sertel'in adaylığını iptal etti.

"Nasıl devlet memuru oldum anlamadım" 

Sertel, yaptığı açıklamada, CHP üyesi iki kişinin itirazı sonucu adaylığının YSK tarafından iptal edildiğini belirtti. 

İtiraz üzerine alınan kararı anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Sertel, şunları söyledi: 

"Benim Basın İlan Kurumu Yönetim ve Denetim kurullarında üyeliğim söz konusu değil, sadece İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen genel kurulda yer alıyordum. Sadece üç ayda bir toplanan genel kurula İzmir Gazeteciler cemiyeti'ni temsilen katılıyorum ve orada medyanın, yerel basının sorunları gündeme geliyor, ona ilişkin kararlara oy veriyorsunuz. Sadece İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen genel kurul üyesiyken nasıl devlet memuru oldum, anlamadım." 

"Bireysel başvuru hakkını kullanacağım"

YSK'ya mevcut yasalar çerçevesinde itiraz hakkının bulunmadığına dikkati çeken Sertel, "Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağım" dedi.

Sertel, CHP Genel Merkezi'nin kendisini şikayet edenlerle ilgili bir şey yapıp yapmayacağı konusunda bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Listedeki sıralar değişti ve yeni bir isim girdi 

Sertel'in adaylığının düşmesinin ardından İzmir 2. bölgede CHP aday listesi de değişti.

CHP İzmir 2. bölge aday listesi şöyle:

1- Selin Sayek Böke  

2- Kemal Kılıçdaroğlu 

3- Zekeriya Temizel 

4- Mustafa Ali Balbay 

5- Aytun Çıray 

6- Kamil Okyay Sındır 

7- Ali Engin 

8- Hüseyin Sezer 

9- Ülkümen Rodoplu 

10- Ali Kemal Elitaş 

11- Taha Okan 

12- Nurgül Uçar Aktuğ 

13- Nevzat Kavalar 

Bu konularda ilginizi çekebilir