"Ağar dönemine ilişkin incelenme söz konusu değil"

DP, bir gazetede "DP'de 'Ağar' hesap" ve "Çiller-Ağar hesaplaşması" başlığıyla yer alan habere ilişkin açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Demokrat Parti'den (DP) yapılan açıklamada, Mehmet Ağar dönemine ilişkin hesapların incelenmesinin söz konusu olmadığı belirtilerek, suç duyurusunda bulunulduğu iddiaları da yalanlandı.

DP Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "DPcde 'Ağar' hesap" ve "Çiller-Ağar hesaplaşması" başlığıyla yer alan haber nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Haberde yer alan detayların bir bölümünün "eksik ve yanlış bilgilendirilmeden kaynaklandığı" vurgulanan açıklamada, 2003-2007 yılları arasında Demokrat Parti'nin gelirleri toplamının 110 milyon YTL olduğu kaydedildi. 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan 4. Olağanüstü Kongre sonrasında işbaşına gelen yeni DP yönetiminin, parti kasasını 9.2 milyon YTL ile teslim aldığı belirtilen açıklamada, "Haberde bahsedildiği gibi Demokrat Parti hesaplarının Sayın Mehmet Ağar dönemine ilişkin incelenmesi söz konusu değildir" denildi.

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, Demokrat Parti'nin 1998, 1999, 2000 ve 2001 hesaplarında bir bölümü kabul etmediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yüksek Mahkeme, yukarda anılan yıllara ilişkin Demokrat Parti'nin yaklaşık 600 bin YTL'yi hazineye geri ödemesine karar kılmıştır. Mevcut Demokrat Parti yönetimi de bu gerçekten hareketle 2006 ve 2007 yıllarında yapılan harcamalarla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne karşı sorumlu olan DP'nin, harcamalarını bağımsız denetçiye denetlettirmiş, karşılıklı iş ilişkisinde bulunduğu bazı muhataplarıyla ilgili birtakım eksik belgelere rastlanmıştır. Eksik olan belgeler ilgili şirketlerden istenmiş olup halen de gönderilmeleri beklenmektedir.

Demokrat Parti Hukuk Müşavirliği bir kez daha yazı yazarak ilgili muhataplarından eksik belgeleri talep etmiştir. Duyarlılığımıza yanıt alamamamız halinde bu şirketlerle alakalı hukuk müşavirliğimiz gerekli değerlendirmede bulunacaktır. Çünkü, Demokrat Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne karşı sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Haberde verildiği gibi eski Genel Başkan Sayın Mehmet Ağar'la alakalı böyle bir suç duyurusu mümkün değildir."

Demokrat Parti'de 6 Ocak 2008'de yapılan kongreyle "yeni, temiz ve beyaz bir yola çıkıldığı" ifade edilen açıklamada, "geçmişle hesaplaşmak, bu hesabı geleceğe taşımak ve bir kavga ortamı varmış hissini kamuoyuna yansıtmanın DP'nin politik anlayışına sığmayacağı" görüşüne yer verildi.