"AK Parti'ye bazı tuzluklar sızmış"

Başbakan Erdoğan, istifa eden parti üyeleri üzerinden cemaati ağır sözlerle eleştirdi. "AK Parti'ye bazı tuzluklar sızmış.Çete liderlerinden,vaiz lobilerinden, faiz lobilerinden emir alanlar ihanet içerisindedirler"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan'ın hedefinde AK Parti'den istifa eden vekiller vardı. Erdoğan, AK Parti çatısı altında olan bazı vekilleri talimatla istifa ettiğini söyleyerek,"'Bir yerlerde gizli kapaklı toplantılar yapılmış, tuzaklar kurulmuş ve 17 Aralık'ta da düğmeye basılmış. Bazı tuzluklar partiye sızmış''dedi.

İstifa eden vekillerin ihanet içerisinde olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, partiden ayrılan vekillere şu şekilde seslendi;

"Sen geleceksin AK Parti’den aday olacaksın, vekil olacaksın. Biri sana emir verecek, talimat verecek sen partinden istifa edeceksin. Bu yapılan düpedüz ihanettir, emanete ihanettir, AK Parti’ye ihanettir. Vaiz lobilerinden, faiz lobilerinden emir alanlar ihanet içindedir. Bazı vekiller milletten yetki aldılar, sonra başka odakların kölesi oldular, emir ve talimatlara göre hareket ettiler. Millet onları hatırlamıyor, şamarını zaten vurdu. Milletinden değil Türkiye düşmanlarından emir alanlara milletim 30 Mart’ta gereken cevabı verecektir."

"Hükümet atayacaklarmış"

"Bunların hedefi sadece istifa etmek, bölücülük yapmak değil. Nisan ayından sonra hükümet atayacaklarmış. Bakan atayacaklarmış niyetleri buymuş. Rüşvet kılıfının altında bunları asıl kirli amaçları buydu. Hükümetleri millet göreve getirir, millet görevden alır."

Milletin, her bir vekili, TBMM'ye kendisini temsil etmesi için gönderdiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: 

"Bir milletvekilinin emir ve talimat alacağı yegane merci millettir. Milletten değil, başka yerlerden, çete reislerinden, faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden emir ve talimat alanlar apaçık bir ihanet içindedir. Biz bunu geçmişte de yaşadık. Bazı vekiller, milletten yetki aldılar, sonra gidip başka odakların kölesi oldular; milletten yetki aldılar, başka odakların emir ve talimatlarına göre hareket ettiler. Tarih onları hatırlamıyor, millet onlara zaten şamarını vurdu. Bugün de milletten değil, Türkiye düşmanlarından, ihanet şebekelerinden emir ve talimat alanlara aziz milletim 30 Mart'ta gereken cevabı verecektir. 

Biz 11 yıldır ne diyoruz? Hükümetleri millet göreve getirir millet görevden alır. İşte bunlar türlü ayak oyunlarıyla, komplolarla, sabotajlarla, iftira ile hükümeti yıpratmak, partimizi yıpratmak, kendi arzularına, kendi keyiflerine göre hükümet ve parti kurmak istediler. Geçti o günler. Türkiye'de hükümetleri artık medya kuramaz, medya yıkamaz, sermaye kuramaz, sermaye yıkamaz. Türkiye'de hükümetleri uluslararası çetelerin maşası olmuş örgütler kuramaz, her ne yaparsa yapsınlar onlar da yıkamaz." 

"Faiz lobisiyle örgüt lobisi el ele verdiler, Türkiye ekonomisini sarsmak istediler" 

[PAGE]

"Faiz lobisiyle örgüt lobisi el ele verdiler, Türkiye ekonomisini sarsmak istediler" 

Erdoğan, Türkiye'de artık söz, karar ve yetkinin milletin olduğunu kaydederek, Mehmet Akif Ersoy'un "Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz" sözlerini aktardı. Erdoğan, salona şöyle seslendi: 

"Bunların başka hesapları da vardı. Hükümete, partimize saldırırken aynı anda Türkiye ekonomisine saldırdılar. Faiz lobisiyle örgüt lobisi el ele verdiler, Türkiye ekonomisini sarsmak istediler. Moralleri bozarak, topluma karamsarlık pompalayarak, yatırımcıyı, üreticiyi, çalışanı, girişimciyi kandırmaya çalışarak, ekonominin çarklarını durdurmak istediler. Gazete, televizyon haberleriyle, yurt dışındaki işbirlikçi medyalarıyla Türkiye ekonomisini hedef aldılar. 'Efendim müteahhitlerin devlet parasını ödemiyor'. Yalan söylemeyin. Biz, ödeme planımızın içinde bütün karayolları müteahhitlerimize şu an itibariyle 3 katrilyon 100 trilyon ödeme yaptık ve bu ay içerisinde de 2 katrilyon ödeme yapmak suretiyle tüm alacaklarını sıfırlamış oluyoruz. Bizim bu noktalarda sıkıntımız yok. Her şey bir plan içerisinde evelallah yürüyor ve yatırımlarda asla durmak yok, yola devam diyoruz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir