"Al birini vur ötekine"

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin, "Bizden bu kavgadan taraf olmamız isteniyor. Al birini vur ötekine" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADIYAMAN - BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Yüzüncü Yıl Parkında düzenlenen mitingte, seçim çalışmalarını Kahta ilçesinden başlattıklarını söyledi. 

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Demirtaş, Kahta ve Adıyaman'a borçlarının olduğunu belirtti. 

BDP'den taraf olunmasını istediklerini öne süren Demirtaş, "Bizden bu kavgadan taraf olmamız isteniyor. Ya cemaatten ya da AK Parti'den yana taraf olmamız isteniyor. Biz buna mecbur muyuz? Tencere dibin kara seninki onunkinden kara. Al birini vur ötekine. Şimdiye kadar el birliğiyle ittifak halinde rantları götürüyorlardı" dedi.  

Demirtaş, tutuklanan partililerinin sadece düşüncelerinden ve halkının hakkını savundukları için cezaevinde olduklarını iddia etti. 

Birçok tutuklamaya rağmen birinin evinde para çıkmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti: 

"Yüzlerce belediye başkanı, 10 bin siyasetçimiz tutuklandı. Hepsinin evlerini bastılar, didik didik aradılar. Bulabildikleri tek şey kitaplardır. Bizim evlerimizde çok şükür çelik kasalar, ayakkabı kutuları, milyonlarca dolar çıkmadı. Tek bir BDP'liyi rüşvetten tutuklamadılar. Arkadaşlarımız içeride ama bizim onurumuz için içeride." 

Konuşmasının ardından Kahta Belediye Başkan adayları Mehmet Polat'ı tanıtan Demirtaş, vatandaşlardan destek istedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir