"Antalya'da eskiyi atıp, yeniyi getireceğiz"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'liler olarak milletin üzerinde hiçbir güce, hiçbir vesayete boyun eğmeyeceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar nasıl halkı tercih ettiysek, bugün de hakkı ve halkı tercih ederiz. AK Parti'liler olarak milletin üzerinde hiçbir güce, hiçbir vesayete boyun eğmeyiz" dedi. 

Çavuşoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Antalya İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya sevgisinin bir başka olduğunu belirterek, bunu da Antalya'ya getirdiği hizmetlerle, beraber çalıştığı, güvendiği Antalyalılara verdiği sorumluluklar ve yetkilerle görüldüğünü söyledi. 

Başbakan Erdoğan'ın 2009 yılında en çok üzüldüğü seçim sonucunun Antalya'dan çıktığını dile getiren Çavuşoğlu, "30 Mart'ta Antalya'da eskiyi atıp, yeniyi getireceğiz" diye konuştu. 

Önümüzdeki yerel seçimlerin Antalya ve Türkiye için hayati önem taşıdığının altını çizen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: 

"Bugün Türkiye'yi nereye götürmek istediklerini siz çok iyi biliyorsunuz. Bugüne kadar nasıl halkı tercih ettiysek, bugün de hakkı ve halkı tercih ederiz. AK Parti'liler olarak milletin üzerinde hiçbir güce, hiçbir vesayete boyun eğmeyiz. Hiçbir gücü tanımayız. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyoruz. Bugün Türkiye'yi bir yerden bir yere götürmek isteyenler şunu unutmasın; selde akıp giden kütük değil, çınar gibiyiz. Kimseyle kavgamız olmadı, kavgamızı milletimiz için yaparız. Hiç kimseye husumet beslemedik. Barıştan, huzurdan yanayız. Türkiye'nin var olan sorunlarının çözümünden yanayız" 

"Türkiye'nin 50 yılı şekillenecek" 

Bu yerel seçimlerin hafife alınacak, sıradan seçim olarak düşünülecek bir seçim olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Bu yerel seçimler Türkiye'nin 50 yılını şekillendirecek seçimlerdir" dedi. Yerel seçimde bahar temizliği yaparak, Antalya'nın pasını, pisini temizleyeceklerini belirten Çavuşoğlu, çalışmayanları görevlerinde uzaklaştırarak, yerlerine hizmet edecekleri seçeceklerini anlattı. 

"30 Mart'ta darbeye karşı oy kullanılacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel de Ankara'yı bırakıp Antalya'ya, başkanlar ve yeni başkan adaylarıyla hayat borcunu ödemeye çok daha güçlü bir şekilde geldiklerini söyledi. 

Yerel seçimlerin Türkiye ve Antalya için öneminin büyük olduğuna işaret eden Türel, 30 Mart'ın Türkiye için dış odaklı tuzağa, medyatik darbe operasyonuna, Antalya içinse hem darbeciliğe hem de yalana ve takiyyeye cevap olacağını kaydetti. 

Türel, 30 Mart'ta büyük milletin uluslararası darbeye karşı oy kullanacağını ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Aziz milletimiz gerçeği görmüştür. Küresel güç odakları ve işbirlikçileri ne yaparsa yapsın, küresel medya hangi manşetleri yaparsa yapsın, istedikleri kadar yeni operasyon yapsınlar, millet gerçeği gördü. Türkiye'nin karşısında, Türkiye'nin içinde bu ülkenin milli istihbarat teşkilatına karşı savaşan bir güç var. Size soruyorum, İngiliz istihbaratına karşı İngiliz sermayesi ve medyası operasyon yapar mı? Fransız istihbaratına karşı Fransız medyası operasyon yapar mı? Yapamaz. Ama Türk istihbaratını dışarıda değil, içeride de hançerliyorlar. Bu operasyonda siyasi rant çıkarmaya çalışanlar, kaos çıkarmaya çalışanlar, ekonomik kriz çıkarmaya çalışanlar ihanet ediyorlar" 

Milletin dışarıda ve içeride darbe koalisyonu yapanları gördüğünü, siyasetin içindeki darbecilerin yaptığı takiyyenin ortaya çıktığını vurgulayan Türel, sandıktan ümidi olmayanların bir kez daha darbeye bel bağladıklarının görüldüğünü savundu. 

Konuşmaların ardından Antalya'nın 19 ilçe belediye başkan adayı tanıtıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir