"Arabuluculuk önerisi yapılmadı”

Dışişleri, El-Mustakbel gazetesinin belirttiği şekilde Türkiye tarafından bir öneri yapılmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Filistin basınında iddia edildiği gibi Türkiye'nin El Fetih ile Hamas arasında arabuluculuk önerisi yapmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,, Filistin Yasama Konseyi üyesi Azam Al-Ahmad'in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın özel temsilcisi olarak Türkiye'ye geldiği ve barış süreci ile Filistin'deki ulusal uzlaşma çabaları hakkında bilgi verdiği, ayrıca, Başkan Abbas'ın Türkiye'nin bu çabalara katkıda bulunması dileğini ilettiği belirtilirken, El-Mustakbel gazetesinin haberinde belirttiği şekilde Türkiye tarafından bir öneri yapılmadığı kaydedildi.

Bununla beraber, Türkiye'nin Orta Doğu'da barış ve istikrarın tesisine yönelik her türlü çabayı desteklediği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin arzu edildiği ve somut bir talepte bulunulduğu takdirde, her türlü barış ve uzlaşma çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunun altı çizildi.

Filistin yerel haber ajanslarından Ma'an'ın iddiasına göre, Filistin Yasama Konseyi'ndeki (Filistin parlamentosu) El Fetih grubunun başkanı Azam Al-Ahmad, Türkiye'nin El Fetih ile Hamas arasında bir buçuk yılı aşkın zamandır süren uzlaşmazlıklar konusunda arabuluculuk önerdiğini söylemişti. Habere göre, Al-Ahmad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara'daki bir toplantı sırasında öneriyi gündeme getirdiğini belirtmiş, Gül'ün Filistinliler arasındaki bölünmeye son vermek istediğini kaydetmişti.