"Askerlikle iligli çalışmalar teknik düzeyde"

Çiçek Festivali'ne katılmak üzere İzmir'e gelen Gönül, "Askerliğin yapılış şekli pek çok değişik düzenlemelerle yürütülüyor şu anda." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BAYINDIR - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, askerlikle ilgili çalışmaların teknik düzeyde olduğunu bildirdi.

Çiçek Festivali'ne katılmak üzere İzmir'e gelen Gönül, gazetecilerin "kısa dönem askerliğin kaldırılacağı" yönündeki haberleri hatırlatması üzerine, "Askerliğin yapılış şekli pek çok değişik düzenlemelerle yürütülüyor şu anda. Bunun daha basitleştirilmesi, daha hizmete yönelik hale getirilmesi, yönünde bazı çalışmalar var. Bu çalışmalar henüz neticelenmiş değil, neticelenmesi için kanun tasarısı haline gelmesi lazım. Henüz ortaya çıkmış değil, bakanlıkların görüşmesi olmuş değil. Şekillendiği zaman sizlere bilgi sunacağız. Her konuda her çalışma yapılabilir" dedi.

Gönül, "basında çıkan haberler doğru mu" sorusuna "Basında çıkan haberler bizim dışımızdadır. Kendilerine göre haberler yazıyorlar. Doğru bulmak lazım, şöyle demek lazım, arkadaşlarımız vazifelerini yapmaya çalışıyorlar, ama mühim olan, hangi kanunun çıkacağıdır, buna TBMM karar verir. Dolayısıyla, çalışma yapılıyor, hükümetimiz neyi TBMM'ye teklif edecek, milletvekillerimiz neyi uygun görecekler, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şimdilik çalışmalar teknik seviyededir" yanıtını verdi.