"Avrupa ekonomisinin durumu düzeliyor"

Olli Rehn, Avrupa ekonomisinin krizden beklenenden daha hızlı çıkarak düzeldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - AB Komisyonunun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Avrupa ekonomisinin finansal krizden beklenenden daha hızlı çıkarak düzeldiğini söyledi.

ABD'yi ziyaret eden Rehn, New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonominin düzeldiğini, ancak tam bölgesel toparlanmayı garanti etmek için daha fazla kontrolün gerekli olduğunu belirterek, "Avrupa ekonomisinin durumu düzeliyor, sağlam toparlanma sürüyor" dedi.

Amerikalı yetkililerin, ekonomide bir kötüleşmeye ilişkin Avrupalıların kaygılarını paylaştığını belirten Rehn, "Hepimiz aynı gemideyiz. Avrupa'da finansal piyasalardaki son mali çalkantının dönmeyeceğini garanti etmeliyiz. Muhtemel bir çalı yangınını Avrupa'da bir orman yangınına dönmeden ve küresel çapta yayılmadan önce kontrol altına almalıyız" diye konuştu.

Avrupa'da harcamaları azaltmanın özellikle Yunanistan ve İspanya'da ekonomileri istikrara kavuşturduğuna işaret eden Rehn, Avrupa'da ticaretin ikiye katladığını, Avrupa ihracat endüstrisinin iyi olduğunu ifade etti.

Avrupa'da finansal piyasalarda halen belirli bir çalkantı olduğunu vurgulayan Rehn, toparlanma devam etse bile gelecekte ekonomik sorunlarla karşılaşılması durumunda dayanılıklarını ölçmek için Avrupalı bankalara uygulanan stres testlerinin tekrarlanması gerektiğine dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir