"Avrupa'da ilk 5 yıldızlı hava yolu şirketi olacağız"

THY Genel Müdürü Kotil, Uluslararası Havayolu İç Denetçileri Birliği Konferansı açılışında konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Biz, 2011 yılında beş yıldızlı hava yolu olmaya karar verdik" dedi.

"Uluslararası Havayolu İç Denetçileri Birliği (IAAIA) Konferansı", Türk Hava Yolları'nın (THY) ev sahipliğinde başladı.

Taksim'deki The Marmara Oteli'nde başlayan konferansın öncesinde bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, şu anda İstanbul'da hava yolu taşımacılığıyla ilgili iki toplantı olduğunu belirterek, birinci toplantının teknikle alakalı olduğunu, bu toplantının ise iç denetimle ilgili çok anlamlı bir toplantı olduğunu söyledi.

Konferansa, 82 hava yolu şirketinden 150'ye yakın katılımcının geldiğini belirten Kotil, şöyle konuştu:

"Buradaki konu, Türklerin de çok iyi bildiği hava yolu iç denetimi. Aslında biz buna 'teftiş' diyoruz ama iç denetime ülkemizin alışması gerekiyor. Dolayısıyla hava yolu iç denetimiyle ilgili bütün uzmanlar burada. İyi ve sıhhatli bir hava yolu için ne yapmamız gerekiyor, nasıl denetlememiz gerekiyor, onların konuşması yapılacak ve ben ilk konuşmada gördüm ki bu konferans her şeye çare olacak.

Biz, 2011 yılında beş yıldızlı hava yolu olmaya karar verdik. Onun için bu konferansta bize nasıl yardımcı olunabilecek, onu araştıracağız. Türkiye ilk defa böyle bir konferansa ev sahipliği yapıyor. İstanbul güzel bir şehir ve iki toplantının bir arada olması bizim için güzel bir şans."

Konferansta, şirket içinde sadece parasal durumların değil maddi ve ahlaki durumlarla risk yönetiminin nasıl olması gerektiğinin ele alınacağını söyleyen Kotil, denetim konusuna çok daha geniş çerçeveden bakılmasının gerektiğini belirtti.

Dünyada kendi kabin personeline eğitim veren tek hava yolu olduklarını vurgulayan Kotil, isimlerini dünyaya bu yıl, Barcelona, Manchester United gibi dünya çapındaki futbol takımlarına sponsor olarak, geçen yıl ise ünlü sinema oyuncusu Kevin Costner'i reklam filmlerinde oynatarak duyurduklarını ve dünya genelinde ses getirdiklerini ifade etti.

Kotil, gelecek yıl da çok büyük bir sürprizle bütün dünyanın ilgisini çekeceklerini vurguladı.

IAAIA'nın, iç denetim birimlerinin tecrübelerini ve en iyi uygulamalarını paylaşarak sektördeki sorunlara çözüm üretmek amacıyla 1991 yılından beri düzenli olarak düzenlenen ve ilk kez Türkiye'de yapılan konferansa, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve IAAIA üyesi olan veya olmayan hava yolu kuruluşu, uluslararası bağımsız denetim kuruluşlarının global dağıtım sistemi CRS kuruluşları ile uluslararası risk yönetim kuruluşlarının temsilcileri ve diğer sektör temsilcileri katılıyor.

İç denetim sistemi, global hava yollarında risk yönetimi, uluslararası finansal raporlama standartları ve hava yolları üzerindeki etkilerinin ele alınacağı konferans, 13 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir