"Başbakan Diyarbakır'da ağzındaki baklayı çıkarttı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, "Sayın Başbakan Diyarbakır'daki konuşmasında 'kapı açılıyor kapı' diyerek, ağzındaki baklayı çıkarttı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SAMSUN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Sayın Başbakan Diyarbakır'daki konuşmasında 'kapı açılıyor kapı' diyerek, ağzındaki baklayı çıkarttı. Bu kapı ne kapısıdır? Benim bildiğim açılan tüm kapılar cumhuriyet kapısı olması lazım" dedi.
Koç, Samsun'da İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından "referanduma hayır" için düzenlenen sessiz yürüyüşe katıldı.
Yürüyüşten önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya değindi.
"Sayın Başbakan bizim söylediklerimizi bir kere daha teyit etti" diyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Başbakan Diyarbakır'daki konuşmasında 'kapı açılıyor kapı' diyerek ağzındaki baklayı çıkarttı. Bu kapının ne olduğunu ben açık söyleyeyim merak ediyorum. Bu kapı ne kapısıdır? Oysa benim bildiğim açılan bütün kapılar cumhuriyet kapısı olması lazım. Birlik kapısı olması lazım. Bu Anayasa değişikliğinden sonra acaba pazarlıkla yapılacak birtakım başka değişikliklerin de yer aldığı başka bir anayasanın mı kapısı açılıyor. Bunu mu kastediyor?"
Türk toplumunun bunu çok iyi tartışması ve sorgulaması gerektiğini ifade eden Haluk Koç, "Çok tehlikeli bir yolda gidiyorlar. Ben elimden geldiğince sorumluluk bölgemde yurttaşlarımı ve kardeşlerimi uyarmaya çalışıyorum. Verilecek evetler kastettikleri kapıların nereye kadar açılacağını da beraberinde getirecek. Oysa Türkiye'de tabii ki kapı açılacak, ama bu kapı birlik kapısı olacak, cumhuriyet kapısı olacak, birlikte yaşama iradesini sergileyen kapılar olacak. Bunu duyarlılığı olan tüm yurttaşlarımızın dikkatine sunuyorum" dedi.
Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan partililer İstiklal Caddesi'ne kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında partililer vatandaşlara broşür dağıttılar. Yürüyüş esnasında geniş güvenlik önlemleri alındığı görülürken, partililer yürüyüşün sonunda olaysız şekilde dağıldılar.
Bu konularda ilginizi çekebilir