"Başbakan TSK'dan özür dilemeli"

MHP'li Oktay Vural, TSK'ya kumpas iddialarına ilişkin,Başbakan Erdoğan'ın,'Bu planların sahte olduğunu bilmeme rağmen,bunu milletin karşısında pazarladım, özür diliyorum,gereğini yapacağım' diyerek,kanun teklifi vermesini isteriz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Vural, TSK'ya kumpas kurulduğu iddialarının ardından Ergenekon ve Balyoz davalarındaki yeniden yargılama tartışmalarıyla ilgili, "Başbakan Erdoğan'ın, 'Bu planların sahte olduğunu bilmeme rağmen, bunu milletin karşısında pazarladım, özür diliyorum, gereğini yapacağım' diyerek, kanun teklifi vermesini isteriz" dedi. 

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Devlet benim, her şey benden sorulur, bütün doğruları ben bilirim" anlayışıyla hukuk devletini yok sayan yürütme anlayışı krizi yaşandığını söyledi.  

Erdoğan'ın, "Yolsuzluk yapan evladımız olsa prim vermeyiz" dediğini anlatan Vural, "Madem savcı evladını ifadeye çağırıyor, gitsin versin. Neden korkuyorsun? Her şey açığa çıksın" diye konuştu. Vural, Başbakan Erdoğan'ın, soruşturmada adı geçenler için "masum" diyerek hüküm verdiğini ifade ederek, "Başbakan, suçu ve suçluyu savunuyor. Sen bu çocuklara kefil misin, bakanları niye görevden aldın, çık bunu açıkla. Ne gerek var o zaman mahkemeye? Kapatalım mahkemeleri. Başbakan hem yasa çıkarsın hem yürütsün hem yargılasın" diye konuştu. 

Oktay Vural, başka ülkelerde de yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıktığını, ancak bu ülkelerin hiçbirinde yargıyı engelleme girişiminde bulunulmadığını belirterek, "Orada kimse ajan, dış mihraklar, cemaat, faiz lobisi, paralel devlet gibi bahanelerin arkasına sığınmıyor. Paralel devlet varsa, illegal yapılanma varsa onun başı da sensin. Soygun çetesi varsa onun da başı sensin. Birilerini suçlayarak sorumluluğu üstünden mi atacaksın?" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın hukukun üstünlüğünü yerle bir eden açıklamalar yaptığını savunan Vural, "Görevlendirdiğiniz savcılar ne yapıyor, mali polise kimler girdi, hangi deliller yok ediliyor? Hakim kararları nerede, niye uygulanmıyor? Bilal Erdoğan'a yapılan çağrı nerede? Neye çalışıyorsunuz, kim tehdit ediyor sizi?" diye sordu.  

Vural, Erdoğan'ın, "Sandıkta hesaplaşacağız" sözlerini hatırlatarak, "Sen önce hukuka hesap ver. Sen üstünsün, haklısın. Peki vatandaş ne yapacak? Başbakan'ın itibarsızlaştırdığı yargı vatandaş gözünde ne hale gelecek?" ifadelerini kullandı. 

"Sen bu milletin hatalarından birisin" 

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kurulduğunu" belirttiğini dile getiren Vural, şöyle devam etti:  

"Yıllarca darbe planları yapıldığını söylediler. Bütün bunları söyleyerek milletin oyunu çalmadınız mı? Demek ki kumpasın içinde siz varsınız. Niye herhangi bir işlem yapmadın? Çıkar kanunu, bu kumpasla mağduriyete uğrayanları serbest bırak. Şerefli ordu mensuplarını, senin kirli ve pis işlerini kapatma aracı olarak kullanma. 12 Eylül referandumunda 'HSYK'yı birilerinin arka bahçesi yapmayacağız' diyerek 'evet' oyu istedin, şimdi 'HSYK'yı değiştirmekle hata yaptık' diyorsun. Aslında hata başta. Sen de bu milletin hatalarından birisin. Her sıkıştığında komplo uydurarak, milleti kandıran, milleti komployla korkutan ve süreçten sıyrılmak isteyen Erdoğan, 17 Aralık itibariyle ülkemizin başındaki baş komplodur."  

Vural, piyasalardaki dalgalanmanın nedeninin Erdoğan'ın yargıya müdahalesi olduğunu ve Türkiye'nin riskini Erdoğan'ın artırdığını öne sürdü.  

Yeniden yargılama 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davaları için yeniden yargılama sürecinin konuşulduğunun ifade edilmesi üzerine, "Balyoz, Ergenekon gibi davalar söz konusuysa ve kendi ellerinde delil olanlar bu kumpasın ortadan kaldırılması için hukuki düzenlemeleri yapmalıdırlar ve serbest bırakılmalıdırlar" dedi.  

Vural, kumpas yapıldığına ilişkin süreci hazırlayan, tedbir almayan başta hükümet olmak üzere herkes hakkında gerekli işlemin yapılması gerektiğini söyledi.  

MHP olarak her türlü haksızlığın karşısında olduklarını dile getiren Vural, "Getirsinler kanunu, bir bakalım. Millette gitsinler, 'Özür dileriz, biz yalancıyız' desinler. Başbakan Erdoğan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne özür borcu vardır. Erdoğan'ın, 'Bu planların sahte olduğunu bilmeme rağmen, bunu milletin karşısında pazarladım, özür diliyorum, gereğini yapacağım' diyerek, kanun teklifi vermesini isteriz" diye konuştu.  

Oktay Vural, "kumpas" iddialarının bu davalardaki kararların açıklanmasından sonra gündeme gelmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Madem kumpas vardı, neden pazarladın. İkincisi Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sıyrılmak istiyor. TSK üzerinde kumpas iddiaları olduğuna göre, şerefli ordu mensuplarıyla mahdumları, dolarları aynı kefeye koyma" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir