"Başbakanı yemek gibi bir niyetimiz yok"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

YALOVA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Başbakanı yemek gibi bir niyetimiz yok. Acaba diyorum; AKP içerisinden Başbakanı yemek isteyenler mi var? Böyle bir proje mi var? Eğer Başbakanı yemek isteyenlere bakıyorlarsa, AKP içine baksınlar öncelikle" dedi.

İnce, milletvekili irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

"Başbakan, 'CHP zihniyeti pisliktir' demiş. Bana bunu Başbakanın söylediğini söylemeden; 'Birisi böyle dedi, bu kim olabilir?' diye sorsalar. Ben derim ki; bunu Başbakan söylemiştir" diyen İnce, "Bana söyle ne söylediğini, sana kim olduğunu söyleyeyim. Bu, Başbakanın kişiliğini, karakterini, iç dünyasını ortaya koyuyor. Yetişme tarzını ve terbiyesini ortaya koyuyor. 'Bana küfür ettiler' diyor. Doğru, başbakanlara küfür edilmez ama başbakan da küfür etmez" ifadesini kullandı. 

Başbakan Erdoğan’ın kendisine küfür edilmesini sorgulaması gerektiğini belirten İnce, ''Sen hak ediyorsun onları. Ben gençlerin bu tavrını onaylamıyorum. Siyasette küfür, hak aramanın yolu bu olmamalı. Gençlerin yaptıklarını doğru bulmuyorum ama bunları tahrik eden, bunları ortaya süren Başbakanın kendisidir'' dedi. 

İnce, Başbakan Erdoğan'ın tepkilerine anlam veremediğini dile getirerek, "Başbakana sorum şu: Tarlabaşı kentsel dönüşüm alanını, o projeyi damadının ortağı olduğu şirkete verdin. Senin telaşın, kızgınlığın; acaba Taksim’i de bunlara mı verecektin? Bunun sorgulanması lazım. Söz mü vermiştin Başbakan? Kızgınlığın, bu konudaki şiddetin, bu konudaki sinirliliğinin sebebi bu mu? Başbakanın buna cevap vermesi lazım" diye konuştu.

İnce, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında camide içki içildiği iddiasının doğru olmadığını da belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın havaalanında karşılanışına yönelik de eleştirilerde bulunan İnce, "Faşizm, diktatörlük bunun neresinde?' diyorlar. 1 Mayıs'ta metroları kapatacaksın, deniz ulaşımını engelleyeceksin, iptal edeceksin bütün seferleri ama Başbakan geliyor diye sabah 4’te metro çalıştıracaksın. İşte diktatörlük, faşizm bu. Hatta iliklerine kadar faşizm bu" dedi.

Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan’ı yedirmeyiz' diyor bir başkası. Başbakanı yemek gibi bir niyetimiz yok. Acaba diyorum; AKP içerisinden Başbakanı yemek isteyenler mi var? Böyle bir proje mi var? Eğer Başbakanı yemek isteyenlere bakıyorlarsa, AKP içine baksınlar öncelikle. Bunlar Swoboda’nın ipine sarılmışlardı. Swoboda’nın ipine sarılıp Genel Başkanımızı eleştirmişlerdi. Tabii Swoboda, 'cahilce açıklamalar yapıyor bu Başbakan' deyince bütün AKP’liler beygirden düşmüşe benzedi. Yine Başbakan şimdiden sonra onların anladığı dilden konuşacağız... Bizim anladığımız dil özgürlüklerin, halkımızın dilidir ama Başbakan’ın anladığı dil, TOMA’ca, copca ve gazcadır. Biz TOMA’ca, copca ve gazca bilmiyoruz. Biz demokrasinin, özgürlüklerin, milletimizin, halkımızın dilini biliyoruz."

"Başbakan’ın derdi Atatürk Kültür Merkezi değil, Başbakan’ın derdi Atatürk" diyen İnce, "Havaalanını da yıkacaklar. Bilin ki dünyanın en iyi işleyen havaalanlarından birisi orası. Onu yıkıp üçüncü bir havaalanı yapmak istemelerinin nedeni 'Atatürk' ismidir. Onun derdi Atatürk’le, cumhuriyetle, laiklikle, cumhuriyetin kazanımlarıyla, felsefesiyle, duruşuyla" diye konuştu.