"Batı dışındaki pazarlara da yönelmek lazım"

Sabuncu, "Özellikle otomotiv yan sanayi parçaları satışı konusunda İran da bu pazarlardan bir tanesi" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) katkılarıyla İran'dan gelen otomotiv alım heyeti, Bursa'daki firmalarla görüşmelerine başladı.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran otomotiv firmalarının temsilcilerinden oluşan heyetin, Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) hizmet binasında görüşmelere başladığını, yine Hindistan'dan gelecek bir heyetin de Bursalı sanayicilerle bir araya geleceğini söyledi.

İranlı heyetin, Bursa'da üretim yapan yan sanayi şirketleriyle görüşeceğini ifade eden Sabuncu, "İran heyetindekiler, ağırlıkla ana sanayiyi temsil ediyorlar. Buradaki amaç, İran'la olan otomotiv yan sanayi alımını karşılıklı artırmak" dedi.

Sabuncu, özellikle İran'a neler satılabileceği noktasındaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İran ile otomotiv yan sanayi alanında ticaretimiz henüz istenen düzeyde değil. Bunu artırmamız lazım. Türkiye'nin ihracatını çeşitlendirmek için batıdan biraz daha değişik pazarlara yönelmesi lazım. İran da bu pazarlardan bir tanesi. Özellikle otomotiv yan sanayi parçaları satışı konusunda" diye konuştu.

İran ve Hindistan'da otomotiv sektörünün oldukça gelişmiş olduğuna dikkati çeken Sabuncu, şunları kaydetti:

"Bursa'da da bu sektör oldukça gelişmiş durumda. Bursa, Türkiye'nin en gelişmiş otomotiv yan sanayisinin bulunduğu bir bölge. Bizim ürünlerimiz dünya pazarlarında. Ürettiğimiz ürünler dünyanın 170 ülkesine gidiyor. Bu da bizim her alanda rekabetçiliğimizi gösteriyor. Hem kalite hem fiyat anlamında rekabette olduğumuzu gösteriyor. Biz her yere ürün satmak durumundayız. Pazarlarımızı çeşitlendirmek zorundayız. İran, Hindistan, Çin, her yere satmak zorundayız. Ekonomi artık doğuya kayıyor. 2020-2050 yıllarında dünyanın en büyük ekonomileri doğuda olacak. Bizim şimdiden bu pazarlara girmemiz lazım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir