"Baykal kaderine kırgın"

Selvi, "Baykal istifa ederken, bir kadro değişimini düşünüyordu. Bunun da yapılırken bir bölünmenin çıkmamasını arzu ediyordu." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA- CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi, "Genel Başkan, son derece dinamik, samimi ama içten bir kırgınlık inkar edilemez" dedi.

Selvi, 12.30 civarında geldiği Beysukent Angora Evleri'ndeki Deniz Baykal'ın konutunda yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Baykal'a nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Selvi, "Sayın Genel Başkanım ile yıllardır çalışıyorum. Böyle bir komplo karşısında hatta daha farklı şeyler karşısında bu gibi durumlarda arkamı dönmem mümkün değildir. Kim ne düşünürse düşünsün. Ben bugün olduğu gibi nezaket içerisinde hayatım boyunca 'Genel Başkanım' dediğim, partimin ve Türkiye'nin kurtuluşunu onda gördüğüm, inandığım için her an gelip kendisini ziyaret ederim. Bundan da gurur duyarım" diye konuştu.

Türkiye'nin aydınlık geleceğini Baykal ile gördüğünü ifade eden Selvi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu komplonun çok yürek yakıcı olduğunu ben de içimde hissettim. Zamanlamaya bakılırsa şimdiye kadar CHP'nin ve Genel Başkan'ın üzerinde oynanan oyunlara bakılırsa, bu komplodan başkası onu yıkamadı, üzemedi. Türkiye'de siyaset değiştirilmek isteniyor. Türkiye'de siyaset şekillendirilmek isteniyor. Emperyalizmin işbirlikçilerinin arzu ettiği bir siyaset oluşturulmak isteniyor. AK Parti döneminde de var olan siyasetin yozlaştırılması, bunun bir parçasıdır. Ben Sayın Genel Başkanın 20 gün önce dimdik ayaktayken de yanında görünmüyordum. Ama bu noktada rahatsız etmeyeceğimi bilsem her gün yanına giderim. İnandığım her şeyi inandığım için yaptım.

Sayın Genel Başkan son derece dinamik, samimi ama içten bir kırgınlık inkar edilemez. Bu kırgınlığın da çok yönleri var. Onları da siyaset yapan insanların maalesef karşılaşacağı olaylar olarak görüyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili Baykal'ın kırgınlığının olup olmadığı yönündeki bir soruya Selvi, "Baykal'ın kimseye kırgınlığı yoktur. Kaderine kırgınlığı vardır. Yoksa insanlara, partisine her zamanki gibi sorumlu bir şekilde yaklaşmaktadır" yanıtı verdi.

"Bu olay çok rahatsız edici" 

Selvi, Baykal'ın il başkanlarına randevu vermemesiyle ilgili bir soruyu "İl başkanlarına randevu vermeme söz konusu değil. Orada bir yanlış anlaşılma olmuştur. Yoksa Genel Başkan ile isteyen herkes istediği gibi görüşebilir" diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun "Baykal'ın partinin onursal başkanı olabileceği" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Selvi, "Onu kendi aralarında konuşurlar. Sayın Kılıçdaroğlu için ne benim ne de Genel Başkan'ın söylediği bir şey yok. Konuşmadım da" dedi.

Baykal'ın istifa ederken, önemli mesajlar verdiğinin altını çizen Selvi, şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkan istifa ederken, her paragrafında ayrı bir incelik vardı. Aslında son derecede netti. Bir kadro değişimini düşündüğünü, yenileşmenin, yeni bir açılımın olması gerektiğinin mutlaka yararlı olacağını, bu değişiklik yapılırken de bir bölünmenin çıkmamasını arzu ediyordu. Ben eksiden beri biliyorum, ciddi bir yeniden yapılanma için gayret gösteriyordu. Bunlar da kurultaylarda olur. Çok sağlıklı bir gelişmeye hepimiz şahit olacaktık ama bu olay çok rahatsız edici bir noktaya geldi.

Eskiden bizim partimize 'kurultaylar partisi' derlerdi. İşte böyle sıkışık anlarda alelacele yapılan kurultaylar, yeni bir kurultayın yapılmasını zorunlu kılıyordu. Şimdi de bizim şanssızlığımız, 10-15 gün içinde böylesine ülkenin içinde bulunduğu güç koşullarda Türkiye'nin umut bağladığı CHP'nin kurultayının da elbette sağlıklı yapması gerekiyordu. Ama ne yazık ki süre çok az kaldı. Bu bilinçli olarak, Anayasa değişikliği gibi olaylarla kurultayda çok sağlıklı bir sonuç alınacağını bilenler, olayı bu noktaya getirdi. Bunun için çok dikkatli olunması lazım. Hangi arkadaşımız göreve gelirse gelsin, dikkatli olması, hizmeti en etkili ve verimli vermesi gerek."

Baykal'ın kurultaya tek adayla gidilmesini istediğini belirten Selvi, "İstediği oldu. Tek aday... Onlardan rahatsız değil. Kimse umutsuzluğa düşmesin CHP her halükarda ülkesine olan sorumluluğunun bilinciyle daha etkili çalışma imkanını bulacaktır" dedi.

Selvi daha sonra site girişinde bekleyişlerini sürdüren partili gençlerle bir süre sohbet ederek, siteden ayrıldı.

Bu arada Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Baykal ile konutunda bir süre görüştü. Ateş ve Sevigen, siteden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü'nün de Baykal'ı ziyaret ettiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir