"Bazı Meclis Başkanvekilleri, AKP'nin talimatıyla hareket ediyor"

Kamer Genç, 'TBMM yönetiminde keyfilikler bulunduğunu' ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, "TBMM yönetiminde keyfilikler bulunduğunu, bazı Meclis Başkanvekillerinin, AK Parti Grup Başkanvekillerinin talimatıyla hareket ettiğini" iddia etti.

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis çalışmalarında İçtüzüğün uygulanmadığını ve rafa kaldırıldığını ileri sürerek, "Bir yıldır Meclis yönetiminde keyfilikler var. Bazı Meclis Başkanvekilleri, AKP Grup Başkanvekillerinin talimatıyla hareket ediyor. Sadece Bayan Başkanvekilleri tarafsız davranmaya özen gösteriyor" diye konuştu.

Madde sayısı 25-30 olan kanunların bile "temel kanun" olarak ele alındığını anlatan Genç, "Getirilen kanunlar, ülkemize kurulan tezgahlar ve tuzaklar ortaya çıkmasın diye temel kanun olarak görüşülüyor. Maddeleri Mecliste tartışılmayan kanunun millete ne faydası olabilir?" diye sordu.

AK Parti hükümetinin uygulamalarıyla Parlamentonun tasfiye edildiğini iddia eden Genç, komisyonlardan 2 madde halinde çıkan kanun tasarı ve tekliflerinin Genel Kurulda 20-30 maddeye çıkarıldığını savundu. Mecliste Hükümeti temsil eden bakanların bile kanunlardan haberdar olmadığını öne süren Genç, getirilen bazı kanunların sadece bir maddesinin 24 sayfa tuttuğunu söyledi.

Kamer Genç, bazı milletvekillerinin çok sık yurt dışına çıktığını, eşi ve çocuklarını da götürerek haksız yere harcırah aldıkları iddiasında bulunarak, "bazılarının aldığı harcırah miktarı maaşından daha çok" dedi.