"Belediyelerin boşluğunu doldurun"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaymakamlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaymakamlarımız belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur bir şekilde harekete geçmelidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bir ilki gerçekleştirerek kaymakamlarla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda terör ve 'paralel yapı' ile mücadeleye yönelik mesajlar verdi. Erdoğan,  kaymakamlara ''Gerekirse belediyelerin araçlarına el koyarak vatandaşları koruyacaksınız'' derken, Devlet Denetleme Kurulu’na da 'paralel yapı' ile mücadele talimatı verdiğini açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir. Birisi paralel devlet yapılanması diye çıkmış, diğeri kendine göre devlet yapılanması anlayışıyla dolaşıyor. Hiçbiriniz böyle bir anlayışın karşılığını bulamazsınız. Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz ve ödüyorsunuz.

Güvenlik güçlerimiz teröristleri birer birer temizliyor. Kaymakamlarımız belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Vatandaşlarımızın bu belediyeler tarafından mağdur edilmesine izin veremeyiz. Bölgede hayatı normale döndürmemiz şart. Kim bu ihaneti yapmış, tutacaksınız yargıya teslim edeceksiniz. 

Müslüman aynı delikten ikinci kez ısırılmaz, ısırılmayacağız. Terör örgütünün oyunlarını artık çözdük. Kaymakamlarımız, vali yardımcılarımız, valilerimiz bulundukları ili avuçlarının içi gibi bilecekler. 
Terörle mücadelede de eksiğimiz kanun mevzuat değil. Terörle mücadele için gerekli kanun da var, yönetmelik de var. İhtiyacımız olan nedir biliyor musunuz; bunları kararlılıkla uygulayacak ferasetli, azimli, cesaretli yöneticilerdir. Unutmayınız, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler.
Paralel devlet yapılanmasının ülkemize verdiği zararı en büyük husumeti besleyen ülkeler bile veremedi.

Devlet Denetleme Kurulu’na paralel yapı talimatı

Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir. Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu'nun en öncelikli görevi budur. 'Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız' diye talimatımı verdim. 

Altını çizerek söylüyorum, bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda her hangi bir ihmali, yanlışı olan kim olursa olsun mutlaka hak ettiği cezayı görecektir. Paralel yapıyla mücadelede desteğim yanınızdadır. Bu mücadelede herhangi bir engelle karşılaşan doğrudan bu bilgiyi bana aktarmalıdır. 

Ülke ve millet olarak bölgemiz ve içimizdeki sorunlarla mücadele ederken yeni Türkiye'nin inşasına yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Yeni anayasa bu reformlarımızın en önemli hususlarından birisidir."