"Berkin'in ölüm haberini gördüğümde üzüldüm"

Cumhurbaşkanı Gül, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili olarak, "Berkin'in ölüm haberini televizyonlarda gördüğümde üzüldüm" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı protestoları sırasında ekmek almaya giderken başından biber gazı kapsülüyle vurulan Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruyu yanıtladı.

Haberi televizyonda gördüğünde üzüldüğünü söyleyen Gül, şu şekilde konuştu:

Bugün haberi görünce üzüldüm gerçekten. Bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum.

Yeni acıların yaşanmasına fırsat verilmeme gerektiğini buradan altını çizmeme gerekiyor. İstanbul Valisi ile dün görüşmüştüm eminin gerekli dikkati gösterilecektir.

'Uzun tutukluluk süreleri bir nevi cezaya dönüşüyor'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla indirilmesiyle ilgili gelen bir soruya ise, "Uzun tutukluluk süreleri bir nevi cezaya dönüşüyor, diğer taraftan uzun süre içinde karar verememek kabul edilebilir bir şey değil" yanıtını verdi.

Gül, şöyle devam etti:

"Failler bulunmamış olsa, yakalanmamış olsa hadi diyebilirsinizk ki, bu kadar uzun sürebilir. Aynı gün failler yakalanmış ama bu kadar süre geçmiş. Dolayısıyla bunların çok ciddi şekilde konuşulması ve gerekli tedbirlerin yargı sürecimiz içinde hızlandırma ile ilgili alınması gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili düzenlemeler aslında yapıldı da biliyorsunuz"..

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir