"Birbirimize karşı ön yargıları kırmak durumundayız"

Başbakan Erdoğan, kin ve nefret ateşlerini canlandırmanın hiç kimseye yarar sağlamayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Birbirimize karşı ön yargıları kırmak durumundayız" diye konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küllenmiş husumetleri, kabuk bağlamış yaraları, kin ve nefret ateşlerini canlandırmanın hiç kimseye yarar sağlamayacağını söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Sütlüce Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, bu buluşmanın teşkilat bilincinin bir örneği olduğunu ifade etti.

''Bayram, kardeşliğimizi, dostluğumuzu biraz daha pekiştiriyor. Bizleri birbirine biraz daha yakınlaştırıyor'' diyen Erdoğan, ramazan ayı boyunca yoğun şekilde yaşadıkları ve yaşattıkları paylaşma, dayanışma hissinin bayramda doruk noktasına ulaştığını aktardı.

Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve infakın milleti ayakta tutan insani hasletler olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Eğer inanın bu hasletimiz olmamış olsaydı biz de bir Arjantin biz de bir Meksika olurduk.

Bu aziz millet bu insani değerleri yaşatmakta direttiği için her daim diri kalmaktadır, güçlü kalmaktadır. Bu millet asırlar boyunca bayramları birbirini kucaklamak için vesile kılmıştır. Aziz milletimiz bu yolla darlıkta da bollukta da sevinçte de kederde de bir olmayı, beraber olmayı başarmıştır.

Türkiye'nin kaderini veya Türkiye'nin kaderinin rotasını belirlerken en büyük hassasiyetimizi bu konuda gösteriyoruz. Eğer demokratik açılım diyorsak, bir milli birlik projesi diyorsak çatışmayı değil, uzlaşmayı esas alıyoruz. İhtilafları değil, ittifak noktalarımızı güçlendiriyoruz. Küllenmiş husumetleri, kabuk bağlamış yaraları, kin ve nefret ateşlerini canlandırmak hiç birimize yarar sağlamaz. Bizim ortak menfaatlerimiz, barış kardeşlik ve sevgi pınarlarını gürleştirmektedir.

Birbirimize karşı ön yargıları kırmak durumundayız. Birbirimizi kamplara ayırmaktan vazgeçersek, birbirimize hasım değil, birbirimize hısım olabilirsek inanıyorum ki Türkiye'nin yarınları dünden de bugünkünden çok daha parlak çok daha aydınlık olacaktır.''