"Birinci olamazsak siyaseti bırakırım"

Başbakan Erdoğan, anket yoluyla oyunlar oynandığını belirterek, "Partim bu seçimlerden birinci olarak çıkmazsa siyaseti bırakmaya hazırım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimleriyle ilgili anket yoluyla oyunlar oynandığını ileri sürdü ve "Şimdi çok iddialı bir ifade kullanacağım. Partim bu seçimlerden birinci olarak çıkmazsa siyaseti bırakmaya hazırım. Onlar bunu diyebilir mi?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yerel medya temsilcileriyle buluştu.

MİLGEM ihalesi 

Başbakan Erdoğan, toplantıda dün internete düşen MİLGEM ihalesiyle ilgili ses kaydı hakkında da konuştu. Sözkonusu videoda Başbakan'ın işadamı Metin Kalkavan'la görüştüğü iddia ediliyordu. Başbakan Erdoğan, bu konuda ''Bir çok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir, şahsıma müracaatı olabilir, ben de dava et diyorum.Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Bir başbakanı dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz, bir cumhurbaşkanını, bir genelkurmay başkanını, bakanları dinleyemezsiniz. Savcı tamamen keyfi bir şekilde devletin mahrem telefon görüşmelerini dinlemiştir. Hukuksuzluk sadece dinlemeden ibaret değildir, gizli bir dosyada yer alan dinlemeler de birilerine servis edilmiş, bu yolla da savcı ya da bu dinleme yapan memurlar ayrıca Anayasa'yı, yasaları çiğnemiştir."

"İngiltere'de gazeteciler haber yapma adına bazı telefonları dinlediler, telefon mesajlarını elde ettiler. Bundan dolayı yapılan soruşturmada 50 gazeteci gözaltına alındı. Bunlardan bazıları mahkum oldu. Bu skandala karışan gazete ortaya çıkan skandaldan dolayı mahcup duruma düştü. Yayıncı kuruluş tarafından bu gazete kapatıldı. Ama dikkat edin hiç kimse, 'İngiltere'de gazeteciler tutuklandı, gözaltına alındı' demedi. Hiç kimse, 'İngiltere'den basın özgürlüğü yok' demedi. Bizim şu anda yaşadıklarımıza bakın, İngiltere'de yaşananlara bakın. Şu anda birçok gazete ve televizyon, birçok internet sitesi hukuku hiçe sayarak, Anayasayı, yasaları, bunlarında ötesinde insani ve vicdani değerleri ayaklar altına alarak her gün ses kayıtları ya da tapeler yayınlıyor. Ama montaj ama montajsız, aklınıza ne geliyorsa... Bazıları bu dinlemelerine 'bunlar yasal dinleme' diyerek kılıf uyduruyor. Bu yayınlanan dinlemeler yasal dinleme değildir. Türkiye'de dinleme yapmanın belli kuralları vardır ve bu kurallar ihlal edilmiştir."

"Dinlemeler örgüt adına yapıldı"

"Bu dinlemeler hukuk adına yapılmadı;Türkiye adına, Türkiye'nin huzuru, güvenliği, istikbali adına yapılmadı. Çok net bir şekilde görülüyor ki, bu dinlemeler bir örgüt adına, örgütün çıkarları adına, o örgütü kontrol eden devlet ya da uluslararası çevreler adına yapıldı."

"Düşünebiliyor musunuz? TÜBİTAK gibi kurum merkezinde bu dinlemeleri yapıyor ve siz 'burası güvenli hattır' diye öyle zannediyorsunuz. Halbuki 'güvenli hat' diye bir şey söz konusu değil. 'Güvenli hat' diye söylenen bu kriptolu telefonlar, bunu inşa eden, tesis eden, üreten, imal eden yer tarafından merkezde dinleniyor, orada depolanıyor."

"Ben çok açık, net söylüyorum, 'eğer partim bu seçimlerden de birinci olarak çıkmazsa ben siyaseti bırakmaya hazırım' dedim. Acaba diğerleri bunu bırakmaya hazır mı? CHP'nin, MHP'nin genel başkanı bırakabilir mi?"

"Ellerinde ne varsa döksünler, korkmuyoruz"

"Ellerinde ne varsa döksünler ortalığa diyorum. Neleri varsa sürsünler. Hatta bugün şunu da söylüyorum. Daha önce yaptıkları gibi bugün de istedikleri montajı yapsınlar, istedikleri kurguyu ve dublajı yapsınlar, piyasaya sürsünler. Biz bundan korkmuyoruz. Milletimiz de bunlara zerre kadar pirim vermiyor. Zaten meydanlar her şeyi çok açık net hamdolsun söylüyor. Şu ana kadar 14 vilayete gittim. 14 vilayetin meydanları her şeyi çok açık net söylüyor."

"Dün bir tane daha yayımladılar, Adalet Bakanımla benim görüşmem, bugün malum gazete yayınlamış, çünkü kendileriyle ilgili. Dönen dolapları tabii biz biliyoruz. Benim Adalet Bakanıma 'Bunu yakından takip et' dememden daha dogal, daha tabii ne olur. Bana ilgili kuruluşumun verdiği bilgiler, SPK'nın verdiği bilgiler çok çok tehlikeli bilgiler ve paralel yapı veya paralel yapının dışında yapılar, bu kirli ilişkiler, ister istemez 'Burayı yakından takip et' dememi gerektiriyor. Bunu ben ülkem için milletim için istiyorum."

"Çok çarpıcı iddialar ortaya çıkacak"

"Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, Anayasayı, yasaları çiğneyenler göreceksiniz, kısa süre zarfında bunun hesabını vermeye başlayacaklar. Ortalığa çok pislik dökülecek şimdiden size söylüyorum. Kurban kesim faaliyetlerinden zekat toplanmasına, bankacılık faaliyetlerinden sınavlara, ajanlık faaliyetlerinden tehdit, şantaj, haraç toplamaya kadar çok geniş bir yelpazede, çok çarpıcı, çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkacak"

"Eski Türkiye'yi özleyenler işte en son 17 Aralık darbe girişimini yaparak, son bir umutla yeni Türkiye'ye hücum ettiler. Dikkatinizi çekiyorum, eski Türkiye'yi özleyen kim varsa bu saldırının içerinde yer aldı ve yer almaya devam ediyor. Siyasi partiler, bazı medya kuruluşları, bazı işveren çevreleri, bazı STK'lar, yapılanmalar, örgütler hep birlikte yeni Türkiye'ye karşı son bir saldırıda bulunuyorlar. Bütün güçlerini topladılar, ellerindeki tüm imkanları ortaya koydular. İçeride ve dışarıda bütün müttefikleriyle biraraya geldiler. Açıkçası bu sürecin sonunda yok olmayı dahi göze alarak son bir saldırı düzenlediler. Burada şunu çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum, 17 Aralık darbe girişimi aldığımız tedbirler ve yaptığımız düzenlemeler sayesinde çuvallamıştır. Sert kayaya çarpmıştır ve tam anlamıyla başarısız olmuştur. 17 Aralık darbe girişimi hükümetimiz tarafından püskürtülmüştür"

"Türkiye içindeki son çetenin tasfiyesi başladı"

"Açıkçası bu şer girişiminden Türkiye için bir hayır doğacağına ben tüm samimiyetle inanıyorum. Bu darbe girişimiyle Türkiye içindeki son çete de deşifre olmuştur ve tasfiyesi başlamıştır" 

Bu konularda ilginizi çekebilir