"Biz Anayasa'ya aykırı iş yapmayız"

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Biz Anayasa'ya aykırı iş yapmayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da gazetecilerle biraraya gelerek Irak petrollerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuzey Irak ile yapılan ticari sözleşmeler özel hukuk hükümlerine tabi devam ettiği söyleyen Bakan Yıldız, Erbil ve Bağdat'a aralıkta yapılan ziyaretin olumlu sonuçlarını gördüklerini belirtti. Yapılan işin kimlere yarayıp kimlere yaramayacağını çok iyi tespit edin diyen Yıldız, bunun Türkiye'nin ve Irak'ın işine geleceğini söyleyerek, "Bu anlaşmanın sözleşmenin gecikiyor olmasında, çok daha farklı gerekçelerin ihtimal dahilinde olduğunu bulundurun" dedi.

Irak'ın kendi arasındaki problemi bir an önce çözmelerini temenni ettiklerini söyleyen Yıldız, "Petrol gelirse aktarırız, bu Iraklı kardeşlerimizin iç problemi. Anayasaya aykırı bir iş yapmayız, Irak'ın bütünlüğü ile ilgili sorun istemeyiz. Türkiye enerjiyi barışın gerekçesi olarak kullanmaya devam edecek" açıklamalarında bulundu.

Yıldız, LPG Kanun Tasarısına ilişkin ise, LPG'nin daha rekabetçi bir ortamda büyümesi için daha farklı ortamlarda satışı sağlanacağı ve cezalarla ilgili düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Yıldız, gündemin yoğunluğundan dolayı, konunun henüz Genel Kurul'a taşınamadığı, ilk fırsatta taşınacağını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir