"Bizden çok daha karmaşık ortamlarda görev yapacaksınız"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen törende bir konuşma yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kara Harp Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Sizler, bizlere oranla çok daha farklı, zorlu ve karmaşık ortamlarda görev yapacaksınız" dedi.

Orgeneral Başbuğ, Ulu Önder Atatürk'ün Harbiye'ye öğrenci olarak girişinin 111. yıl dönümü dolayısıyla Kara Harp Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Harbiyelilerin bu törende kendilerine o günleri tekrar yaşattığını belirterek teşekkür etti.

Harbiyelilere, "genç silah arkadaşlarım" diyerek seslenen Orgeneral Başbuğ, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 Kasım 1920'de subay adaylarının diploma töreninde yaptığı konuşmadan bir bölüm aktardı.

Orgeneral Başbuğ, Atatürk'ün, "Ordumuzun kendisine verilen yüce görevleri hakkıyla başarabilmesi için gereken özelliklerden birincisi demir gibi sağlamlıktır. Orduda sağlamlığın tek görünen aracı, aydın, kahraman ve fedakar subaylardır. Bugün ordumuzun subayları, saydığım özelliklere bütünüyle sahiptir. Fakat buna bir şey eklemek gerekir ki içinde bulunduğu şu olağanüstü durum ve şartların heyecanlarıyla ve amaçlarıyla yetişecek olan genç subaylarımız bize bağımsızlık için daha güçlü ümitler vereceklerdir" sözünü okudu.

Orgeneral Başbuğ, "Atam, bugünün genç subay adayları da 90 yıl önce istediğiniz gibi aydın, kahraman ve fedakar bir subay olmak üzere burada harp okulunda yetiştirilmektedirler. Bundan emin olunuz. Onlara güveniniz" diye konuştu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Harbiyelilere şöyle seslendi:

"Harbiyeliler; sağlam olmak demek, özellikle zor şartlarda bir olmak, bütün olmak, tek yumruk olmak demektir. Sağlam olmak demek, her zaman kararlı, azimli ve ümitli olmak ve hep başarıya odaklı olmak demektir. Sağlam olmak demek, silah arkadaşlığı demektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde silah arkadaşlığı kederde ve kıvançta aynı duyguları paylaşmak, ortak olmak demektir.

Sizler, geleceğin komuta heyetini oluşturacak subay adaylarısınız. Sizler, gelecekte bizlerin yerini alacak ve yüksek sorumluluklar üstleneceksiniz. Sizler, bizlere oranla çok daha farklı, zorlu ve karmaşık ortamlarda görev yapacaksınız. Bu zor dönemlere fikren, ruhen ve bedenen hazır olmak zorundasınız. Sizlere güveniyoruz. Yolunuz, Atatürk'ün bizlere bıraktığı onun dinamik Atatürkçü düşünce sistemidir. Harbiyeliler, hepinizin gözlerinden öpüyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir