"Borç krizinin nedeni euro değil"

Fillon, "Euro Bölgesi'ndeki kamu maliyesinin durumu, ABD ve Japonya'dakinden daha az iyi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- Fransa Başbakanı Francois Fillon, Euro'nun değerinde son dönemde kaydedilen düşüşlerden duyulan endişelere karşı çıkarak, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin nedeninin Euro olmadığını söyledi.

Francois Fillon, Yunanistan'ın yaşadığı finansal krizin Avrupa'nın geleceği ve tek para birimi konusunda ciddi endişeler yarattığına işaret ederek, Avrupa'daki borç krizinin kamu finansmanının yanlış yönetiminden kaynaklandığını ve bu durumun Euro'nun zayıflığını yansıtmadığını vurguladı.

Tokyo'da düzenlenen bir konferansta konuşan Fillon, Euro'nun hala çok güçlü bir para birimi olduğunu ifade ederek, "Euro'nun değeri ekonomideki duruma oldukça uygun" dedi.

Konuşmasında Yunanistan'a ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Fillon, ülkeyi, bütçe açıkları konusunda gerçek rakamları saklamakla suçlayarak, Yunanistan hükümetlerinin yaklaşık 10 yıldır gerekli olan tedbirleri almadığını vurguladı.

Fransa Başbakanı Fillon, spekülatörlerin Yunan varlıklarına saldırılarının anlamsız olduğunu ve Yunanistan'ın borç problemlerinin toparlanmasının zaman alacağını dile getirdi.

Yunanistan'ın mali güvenilirliği konusunda riskler bulunduğuna işaret eden Fillon, "Çok sık unutulan bir şeyi hatırlatmak isterim: Euro Bölgesi'ndeki kamu maliyesinin durumu, ABD ve (beni affedin) Japonya'dakinden daha az kötü" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir