"Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınıyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırı girişimini kınadıklarını bildirdi.

Partisinin Orhangazi İlçe Başkanlığını ziyaret eden İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ndeki Bozdağ'a yönelik saldırı girişimini hatırlattı.

"Sayın Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınıyoruz" diyen İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da saldırıyı kınadığını açıkladığını söyledi.

İnce, partisinin diğer yöneticilerinin de benzer açıklamalar yaptığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Başbakan Yardımcısı buradan yola çıkarak hem CHP'yi eleştiriyor hem de yargıya tepki gösteriyor. Yani başbakan yardımcısına yumruk atan iki gün sonra serbest kalınca yargı eleştiriliyor, isyan ediliyor. Peki, Ethem Sarısülük'ü öldürülenler serbest kalınca da yargı görevini yapıyor oluyor. O zaman niye 'Yargı görevini yapıyor' diyordun? O gencecik çocuk öldüğünde 'Yargı görevini yaptı' diyorsun, kendine yumruk atan serbest kaldığında yargıyı eleştiriyorsun."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi için dönemin Dışişleri Bakanı ve şu andaki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün ve Başbakanımızın olağanüstü gayretleri oldu" sözlerini de anımsatan İnce, kendisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretleriyle ilgili soru önergeleri verdiğini anlattı. Bu önergelerde, "Katar bize ne katar?" dediğini belirten İnce, "Başbakan eleştiri yapıyor. Mısır'da olanları eleştiriyor, CHP'yi eleştiriyor ama dikkat ederseniz Suudi Arabistan'ı eleştiremiyor, Katar'ı eleştiremiyor" ifadesini kullandı.

İnce, Gezi Parkı eylemleri ile Mısır'daki darbeyi karşılaştırdığı açıklamasının, bazı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldığını iddia etti.