"Çankaya Gaz'ı duyunca şaşırdık"

Kazancı, "Başkent Gaz'ın alımı için Çukurova'ya ait Çankaya Gaz diye bir şirket kurulduğunu öğrenince şaşırdık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, ortaklık konusunda bazı kararlar alıp önümüzdeki ayın 4'üne kadar eksik evrakları yetiştirip Başkent Gaz'ı devralmak istediklerini söyledi.

CNBC-e televizyonuna açıklamalarda bulunan Kazancı, Mehmet Emin Karamehmet ile ihalelere girmeden önce görev dağılımı yaptıklarını, kendilerinin hazırladığı fizibilitelerle ihalelere girdiklerini kaydetti.

Kazancı, şunları söyledi:

"Yatırım ve işletimle ilgili konular bende, finansman tarafı onlarda olacaktı. İhaleleri kazandık ve bu, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı. Başkent Doğal Gaz ile ilgili ana sözleşme gereği kurmuş olduğumuz MMEKA Başkent Doğal Gaz ile kararı alıp yola devam ettik. Özelleştirme İdaresine başvurduk. Daha sonra Çankaya Gaz diye başka bir şirketin kurulduğu yönünde bize yazı geldi. Bu şirketin yönetiminde Kazancı tarafından kimse yok. Tamamen Çukurova grubundan oluşuyor. Benim bilgim yoktu, şaşırdık. Yanlışlıkla kurulmuş olmalı.

Özelleştirme İdaresi'ne yazı yazarak bu şirketin bizi temsil edemeyeceğini, yine MMEKA Başkent Doğalgaz ile yola devam edilmesi gerektiğini belirttik. Bununla ilgili bugün Özelleştirme İdaresi Başkanlığından eksik evrakları tamamlamamız yönünde bir yazı geldi. Kredi sürecini tamamlamıştı. Ortaklık konusunda bazı kararlar alıp önümüzdeki ayın 4'üne kadar yetiştirip Başkent Gaz'ı devralmak istiyoruz."

"Karamehmet, anlaşmaya sadık kalacaktır"

Başta verilen sözler çerçevesinde şirketteki temsil oranı konusunda yapmış oldukları anlaşmaya Mehmet Emin Karamehmet'in sadık kalacağından şüphesinin olmadığını kaydeden Kazancı, şöyle devam etti:

"Süremiz çok kısa. Bu tür kamu hizmeti işlerini devlet bize kendisinden daha iyi yapabileceğimiz için emanet ediyor. Devletle olan işlerde ciddi olmamız lazım. Yanlış bir kararın, hatanın hem kamu hem devlet nezdinde sonuçları ağır olur. Her evlilikte böyle şeyler olur diye düşünüyorum. Evlilik kadar ayrılık da var. Ama bu evliliğin sürmesi daha hayırlıdır. Süresi içinde sıkıntı, üzüntü yaşamadan devlet bütçesini etkileyecek bir olayda sıkıntı olmadan yol haritamıza devam edeceğimizi ümit ediyorum. Bu ciddi bir para. Bunun bulunması kolay değil. Bunların bulunma sürecinde ufak tefek problemler olunca, profesyoneller tarafından farklı yansıtıldığını düşünüyorum. Ama önümüzdeki süreçte, hükümetimizin heyecanla beklediği devirleri teslim alacağımız düşüncesindeyim. Yoksa sonunda ciddi bir sıkıntı olur."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir