"CHP her türlü adımı atmaya hazır"

Terörün son bulması için CHP'nin her türlü adımı atmaya hazır olduğunu belirten CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Bu sorunun çözüm bulması, akan kanın durması için hangi adım atılacaksa her adımı atmaya hazırız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Sözcüsü Haluk Koç basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi. 

Birlik beraberlik çağrısı yapan Koç, "Türkiye, bir biri ardına yaşanan böylesine yangını, acıları asla hak etmiyor. Bütün bu acılara rağmen, bir şeyi herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Kardeşliğimize birliğimize saldıran hainler asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Onlar hangi kurşun mayın, tuzak ile gelir gelsin, bu millet birlik ve beraberlik yolundan asla geri dönmeyecektir. Bu ülke bizim, hepimizin. Kardeşçe, inadına birlik ve bütünlük içinde yaşama iddialarımızı yüksek sesle sürdürmek zorundayız. Bu ülkeye mutlaka barış gelecek. Bunu da biz sağlayacağız. Her zamankinden çok daha fazla kararlıyız bugün. Bu ülkeye barış gelecek dedik. Birinci sınıf demokrasi gelecek dedik. Bunu da herkesin, kimin kafasında ne hesabı olursa olsun bunu çok iyi bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Koç, "Bu ülkede terörden medet umanlar var. Yıkımdan, göz yaşından, kaostan her türlü rantı sağlamaya çalışan da var. bunların da siyasi muhasebesini biliyoruz. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça siyaset borsasında kendi hisselerinin yükseldiğini düşünenler var. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça siyaset borsasında kendi hisselerinin yükseldiğini düşünenler var. Onlara da seslenmek istiyoruz. Sizler de Asla amacınıza neyse amaçlarınız ulaşamayacaksınız. Sizlerin hepinizin kafanızda bir oyun varsa bu büyük milletin de büyük bir irfanı var. o irfan karşısında ister inanın ister inanmayın bütün oyunlarınız başınıza dolanacak. Bu millet elbet konuşacak" diye konuştu. 

"Kimin bu kandan temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor"

Koç, "Bugün gürleyenler, TV ekranında saçmalayanlar siyasi rant hesabı ile televizyonda görüntüyü vermeye çalışana o küçük adamlar dersini alıp susacaklar. Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa sorumlunun kim olduğunu aslında hepimiz biliyoruz. Hangi amaç ile ülkeyi bir ateş çemberine soktuğunu kimin bu kandan temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor" dedi. 

Terörün son bulması için CHP'nin her türlü adımı atmaya hazır olduğunu belirten Koç, "Bu sorunun çözüm bulması, akan kanın durması için hangi adım atılacaksa her adımı atmaya hazırız" dedi. 

"Davutoğlu sorumluluğunu yerine getirmek zorunda"

Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyı sert bir dille eleştiren Koç, "Herkesin bu dönemde siyaseten sağ duyulu davranamaya davet ediyoruz. Sayın Davutoğlu da bu sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Örneğin dün gece, bir gazetenin bir iktidar milletvekilinin çığırtkanlığı ile organize bir şekilde basılması vahim bir olaydır. Bütün siyasi partilerin sağduyulu davranması gerektiğini ifade ettim. Görüntüler, söylemler ortada sosyal medyada dillendirilen çağrılar, davetler ortada bu bir linç kampanyası" diye konuştu.