"CHP'nin çarşaf açılımını destekliyoruz"

AKP Grup Başkanvekili Canikli, CHP'nin "çarşaf açılımını samimi olmaları koşuluyla" desteklediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ORDU - AKP Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP'nin yürüttüğü politika sonrası böyle bir noktaya gelmesinin olumlu olduğunu belirterek, CHP'nin "çarşaf açılımını" samimi olmaları koşuluyla desteklediklerini söyledi.

Ordu'da partisinin temayül yoklamasına katılan Canikli, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, memleketi Antalya'da bazı partililerin "çarşaf açılımıyla" ilgili tepki gösterdiğini hatırlattı.

Yasalar önünde bütün vatandaşların eşit olduğunu vurgulayan Canikli, CHP'nin "çarşaf açılımını samimi olmalarıkoşuluyla" desteklediklerini belirterek, "Sonuçta bütün vatandaşlarımıza kanun önünde eşit muamele edilmesi gerekiyor. Düşüncelerinden, giyimine farklı muameleye tutulması gerekmiyor. Bu tür yaklaşımlar Anayasa'ya da aykırı, insan haklarına da aykırı" dedi.

CHP'nin yürüttüğü politika sonrası böyle bir noktaya gelmesinin olumlu olduğunu belirten Nurettin Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok insanın kafasında 'Acaba bu bir seçim yatırımı mı?' gibi ciddi soru işaretleri var. Tabii bu noktada bu soru işaretleri haksız bir gerekçeye dayanmıyor. Geçtiğimiz yıllarda benzer olayları CHP yaptı. Ben hatırlıyorum genel seçimler öncesi CHP çalışmalarını camilerden başlattı. Bunu da eleştirmek için söylemiyorum, ancak CHP her seçim öncesi böyle atılımlar yapıyor. Ama bugün ise çarşaf açılımı konusunda ne kadar samimi olduklarını seçimlerden sonra göreceğiz. Biz ise samimi olduklarına inanmak istiyoruz ve de destekliyoruz. Seçimden sonra da tutarlı olmaları şartıyla biz AK Parti olarak CHP'nin çarşaf açılımını destekliyoruz."

"CHP adım atarsa başörtü meselesi çözülür"

Nurettin Canikli, CHP'nin çarşaf açılımı konusunda seçimlerden sonra da samimi olduğunu göstermesi halinde başörtüsü meselesinin de ortadan kalkacağına inandıklarını ifade ederek, "CHP türban sorunu gibi diğer sorunların da çözüm aşamasında bir teklifte bulunursa, bu sorunlar gerçekten çözülür ve Türk halkı da rahatlar. CHP tarafından böyle bir hamle yapıldığı taktirde toplumun bütün kesiminden destek görür elbette biz de kayıtsız kalmayız" diye konuştu.