"Çözüm sürecine bağlamak Erdoğan taktiği"

CHP'lİ Tanrıkulu,"Kürt sorununun çözümüyle hükümete yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları arasında bir bağlantı kurmaya çalışmak, çözüm ihtimalini rehin alıp insafsızca kullanmaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürt sorununun çözümüyle hükümete yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları arasında bir bağlantı kurmaya çalışmanın, "çözüm ihtimalini rehin alıp insafsızca kullanmak" olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, İstanbul merkezli operasyona değinerek, hükümetin yaşananları bir "komplo" olarak göstermeye çalıştığını savundu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyonun aynı zamanda "çözüm sürecine" yönelik bir operasyon olduğu yönünde değerlendirmeleri bulunduğunu belirten Tanrıkulu, "son gelişmeleri çözüm süreciyle ilişkilendirmek tipik bir Erdoğan taktiğidir" dedi. 

"Kürt sorununun çözümüyle hükümete yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları arasında bir bağlantı kurmaya çalışmak, çözüm ihtimalini rehin alıp insafsızca kullanmaktır" iddiasına yer veren Tanrıkulu, parti olarak kalıcı çözüm ve barışı sağlamak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir