"Değişiklikler operasyonun üstünü örtmek için"

MHP'li Çetin, "Yönetmelikteki gece yarısı değişikliği, ortalara saçılan kirli ilişkilerin üstünü örtmek ve yenilerine engel olmak içindir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Emniyetteki görevden almalar, devletimizin bu güzide kuruluşunu ciddi manada töhmet altında bırakmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. 

Çetin, yazılı açıklamasında, yolsuzluk, rüşvet ve kamu ihalelerine fesat karıştırma, operasyonu sonrası hükümetin tutumunu eleştirdi.  

Hükümetin operasyonu yapanları cezalandırmaya çalıştığınısöyleyen Çetin, "Emniyetteki görevden almalar, devletimizin bu güzide kuruluşunu ciddi manada töhmet altında bırakmaktadır. Öncekiler yolsuzluk iddialarını ortaya çıkaranlar, yerine gelenler ise sanki bu dosyaları temizleyecek olanlar gibi bir algının oluşması ülkemiz açısından son derece tehlikelidir" ifadelerini kullandı.  

Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe de tepki gösteren Çetin, şunları kaydetti: 

"Yönetmelikteki gece yarısı değişikliği, ortalara saçılan kirli ilişkilerin üstünü örtmek ve yenilerine engel olmak içindir. Yönetmelik değişikliğiyle savcılar delil toplayamaz hale getirilmiştir. İllerde emniyet müdürleri ve valilere, dolayısıyla içişleri bakanı ve başbakana haber verilmeden soruşturma açılamayacak ve bakan çocuklarına kadar uzanan suç örgütlerine delilleri karartmaları ve izleri silmeleri için vakit kazandırılmış olacaktır. Bütün kamu bürokrasisine sıçrayan görevden almalar ve yönetmelikle soruşturmaların izne bağlanması, AKP hükümetinin suçu itirafından başka bir anlam taşımamaktadır. Tıpkı yüzme bilmeyen birisinin boğulmak üzereyken yardıma gelenin boynuna asılarak suyun dibine çekmesi gibi, AKP'liler kendilerini kurtarabilmek için hukuksuz ve kanunsuz emirler vererek, yasamayı ve yargıyı da batırmaktadırlar. Oysa Türk devletinin ve Türk milletinin bekası için bu kurumlarımızın gücünü, ilkelerini ve saygınlığını koruması şarttır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir