"Demokraside şuna inanacağız, koltuğa yapışmak yok"

Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, milli şefliğin de, krallıkların da, padişahlığın da geride kaldığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ŞANLIURFA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokraside şuna inanacağız, koltuğa yapışmak yok. Demokraside saltanat yok, padişahlık, krallık, şeflik de yok" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, milli şefliğin de, krallıkların da, padişahlığın da geride kaldığını söyledi.

Demokrasinin, mührün milletin elinde olması anlamına geldiğini dile getiren Erdoğan, "Kimse ama kimse seçimle geldiği bir makamı kendine zimmetli bir hak olarak göremez, görmemeli. Belediye başkanlığı da, milletvekilliği de, başbakanlık da böyledir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bazı şehirlerde eski belediye başkanlarıyla devam etme kararı alırken, bazı yerlerde yeni adaylar belirlediklerini anımsatarak, "Burada bazı gerçekleri söylemekte önem addediyorum. Biz her şeyi tabi halkımıza açıklayamıyoruz. Bildiğimiz bazı şeyler, gerçekler var. Siyaset bir takım oyunudur. Siyaset bireysel olarak yapılamaz. Eğer bireysel olarak siyaset yapmaya kalkarsanız yaya kalırsınız ve o ilde hizmet veremezsiniz" dedi.

Milletin iradesinin yeniden tecelli etmesini istediklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Diyoruz ki, bizim üç temel ilkemiz var. Hizmet, hukuk, hürriyet. Biz çalışmamızı, insana bakışımızı bunun üzerine bina ediyoruz. Başınızı iki elinizin arasına alıp bir değerlendirme yapmanızı istiyorum. Millet adına, millet hayrına hiçbir eseri olmayanlar, hiçbir dikili ağacı olmayanlar bu ülkede milliyetçilik yapıyorlar. Halkın hiçbir yarasına merhem olmayanlar, hiçbir derdine derman olamayanlar, hatta halkın gelişim iradesinin önünde engel olanlar halkçılık yapıyorlar. Nedir cumhur, halk? Cumhura saygısı olmayan cumhuriyetçi olabilir mi, millete saygısı olmayan milliyetçi olabilir mi? Bölgelerimiz adına hiçbir kazanıma imza atmayanlar bölgecilik yapıyorlar. Bu ülkede kimlik siyaseti yapanlar var. Bölge siyaseti yapanlar var. Bunlar ayrımcılıktır. Biz diyoruz ki, artık bunu 2009 yılında yapmayın. Bakın o demode siyaseti yapmaya devam ederseniz, yaptığınızın ne siz hayrını görürsünüz ne de halk hayrını görür. Biz AKP olarak bu ülkeye neler kazandırdığımızı söylüyoruz. 81 vilayete neler kazandırdığımızı bir bir anlatıyoruz. Bugün AKP 81 vilayetin 80'inde milletvekili çıkardıysa bunun bir anlamı var. Gelin siz de eğer varsa, yaptıklarınızı anlatın. Yapacaklarınızı inandırıcı olarak anlatın."