"Devlete karşı işlenen suçlar affedilsin"

Darbe suçunun devlete karşı işlenmiş suçlardan olduğunu söyleyen Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Kılıçkaya, devlete karşı işlenen suçların affedilmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya, devlete karşı işlenen suçların affedilmesini istedi. 

Kılıçkaya, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılla birlikte yenilenme ve barış ortamının tazelenmesi için devlete karşı işlenen suçların affedilmesinin yararlı olacağını savundu. 

Bugün serbest çok şeyin, yakın zamana kadar yasak olduğunu belirten Kılıçkaya, normalleşmeyle birlikte, geçmişte işlenen suçların normal ortamda işlenmeyeceği ihtimalinin düşünülmesi gerektiğini belirtti. 

Ceza hukukundaki 'Masum birinin cezaevinde olmasındansa yüzlerce suçlunun dışarıda olması daha iyidir' ilkesi gereği devlete karşı işlenen suçların affedilmesini talep eden Kılıçkaya, bu suçların işlenmesi sırasında insan ölümüne neden olanların ise bunun dışında tutulması gerektiğini kaydetti. 

Darbe gibi suçların da devlete karşı işlenmiş suçlardan olduğunu ifade eden Kılıçkaya, şu görüşleri savundu: 

"Bugün bu suçtan birçok TSK mensubu cezaevinde veya tutuksuz yargılanmaktadır. Bu suçlar da ülkenin içinde bulunduğu anormal dönemlerde işlenmiştir. Bu suçlar işlendiğinde, ülkenin anormal ortamı gereği birçok fail suç işlediğinin farkında bile değildi. Bütün bunları değerlendirerek, yukarıda bahsettiğimiz ceza hukuku ilkesi gereği bu suçları işleyenlerin de affedilmesi gerekir" 

Bu konularda ilginizi çekebilir