"Devletin imkanlarını acımasızca kullanıyorlar"

Bahçeli, Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Ülke Senin, Karar Senin" adlı mitingde halka hitap etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ERZURUM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugünkü siyasi iktidar, devletin tüm imkanlarını acımasızca kullanarak seçimlerde etkin olmaya çalışıyor ama bunu başaramıyor. Çünkü bu davranışı halk benimsemiyor" dedi.

Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Ülke Senin, Karar Senin" adlı mitingde halka hitap etti.

29 Martta yapılacak seçimlerin önemine dikkati çeken Bahçeli, millet iradesinin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkması için herkesin sandık başına gitmesini istedi.

Bahçeli, "Partilerimiz, demokrasinin gereği olarak kendi adaylarını tanıtmak, seçimi kazanmak amacıyla birçok faaliyet gösteriyorlar. Bu faaliyetler açık hava toplantıları, ev ziyaretleri, kahve toplantıları, televizyon programları şeklinde gerçekleştiriliyor. Ama geçen süre içerisinde hepsine baktığınız vakit, acaba Türkiye'de seçime giren 19 siyasi parti gerçekten hakkaniyet içerisinde demokratik bir yarış yapabiliyor mu?  Adil bir seçim hazırlığı olabiliyor mu? Bunu gözlediğinizde bugünkü siyasi iktidar devletin tüm imkanlarını acımasızca kullanarak seçimlerde etkin olmaya çalışıyor. Ama bunu başaramıyor. Çünkü bu davranışı halk benimsemiyor. Ama meydanlara yığma birliklerle kalabalıklar toplanıyor" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan ekonomik krize de değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, kendi iktidarları döneminde 520 milyar dolar gelir artışı sağladıklarını söylediğini hatırlattı.