"Dilimizi muhafaza etmek, geleceğimizi muhafaza etmektir"

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, "Türk Dil Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi bir arada tutarak ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de muhafaza etmektir" dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, "Türk Dil Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Kültürel değerlerimizin, milli hafızamızın nesilden nesile taşınmasında vazgeçilmez bir işleve sahip olan dilimiz, millet olabilmemizin en önemli dayanaklarından biridir.

Bizi bir arada tutarak ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de muhafaza etmektir.

Büyük bir hızla gelişen iletişim teknolojisinin yol açtığı sosyal değişim ve dönüşüm karşısında Türkçemizin gelişmesi demek; bilim, sanat, edebiyat ve hayatın tüm alanlarında milletçe gelişme kaydetmemiz demektir.

Unutmamalıyız ki dilimizin korunması, geliştirilmesi ve daha da zenginleştirilmesinde sadece bilim ve sanat adamlarına değil, siyasetçiler ve medya mensupları başta olmak üzere tek tek hepimize düşen sorumluluklar vardır.

Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı'nı kutluyor, Türkçe konuşan, düşünen ve yazan herkesi bu sorumluluğu layıkıyla taşımaya davet ediyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."