"Dolarda tarihi zirve görülebilir"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler 

USD/TRY paritesi, hem siyasi belirsizliğin devam etmesi hem de terör olaylarının etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Sabah saatlerinde, 2.7480 direncine yükselmesinin ardından, Merkez Bankası'ndan döviz depo hesapları ile ilgili gelen açıklama ile paritede 2.7480 seviyesinden 2.7260’lara doğru düşüş görüldü. Merkez Bankası, dünkü PPK toplantısının ardından Liranın son dönemde hızla değer kaybetmesine yönelik herhangi bir açıklamada bulunmazken, bugün bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarına müdahale etti. Döviz depo faiz oranının ABD Doları için yüzde 3.5’ten yüzde 3’e indirilmesine karar verdi. Merkez Bankası'nın etkisinin kısa süreli olduğunu söyleyebiliriz. Şu sıralarda USD/TRY paritesinde 2.75 direncine doğru hareketlenmeler görülüyor. 

Uluslararası piyasada da ABD Doları dün açıklanan ABD verilerinin beklentileri karşılamasının etkisiyle, güçlenmeye devam ediyor. Dolar endeksinde 97.00 desteğinden tepki alımlarının geldiğini gördük. Bugün 97.50 direncine oldukça yakın seyrediyor. Bu durumda USD/TRY paritesinde yukarı yönlü hareketleri destekliyor. Bugün ABD kanadında 16:45 ABD imalat PMI ve 17:00 yeni konut satışları verilerini takip ediyor olacağız. Açıklanacak veriler, dolar tarafında hareketliliğe neden olabilir. 

Paritede, 2.7430 direncinin üzerinde seyirlerin korunması durumunda ilk etapta 2.7640 bölgesi hedeflenebilir. İçerideki tansiyon devam ettiği müddetçe USD/TRY paritesinde 2.8080 seviyesindeki tarihi zirveye doğru hareketler devam edebilir. Bu nedenle, günün geri kalanında gelecek olan haber akışı yakından takip edilmeli. TL üzerinde oynaklığın devam etmesini bekliyoruz. Ancak paritede geri çekilmeler görülmesi durumunda ise 2.7430 ilk destek noktamız olarak karşımıza çıkıyor. USDTRY kurunun 2.8080 seviyesini geçerek kontrol dışı seyir haline dönüşmesi durumunda Merkez Bankasından daha etkili müdahaleler bekleyebiliriz. 

Dirençler: 2.7565/2.7640/2.8090
Destekler: 2.7430/2.7220/2.70

dddddddddddd.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.