"Dünya Basın Fotoğrafları 2013" Sergisi açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan "Dünya Basın Fotoğrafları 2013" sergisi açıldı.

Forum İstanbul'daki serginin açılış töreninde konuşan, yarışmanın "Genel Haberler Hikayeler" kategorisinde birincilik ödülü kazanan İtalyan fotoğrafçı Alessio Romenzi, çalışmalarını özellikle Suriye'de gerçekleştirdiğini belirtti.

Son derece zorlu bir ortamda çalışmalar yaptığını anlatan Romenzi, "Ne yazık ki oradaki bütün insanların buraya gelmesi mümkün değil. Suriye içerisindeyken ben de işimi yapmaya çalıştım. Onların desteği olmadan, yardımları olmadan benim yapmış olduğum çalışmaları gerçekleştirmem mümkün değildi. Orada pek çok arkadaşım oldu. Maalesef orada tanışmış olduğum ve benimle birlikte olan ve bana destek veren insanların çoğu, şu anda hayatta değil. Onlara çok teşekkür ediyorum. Onlar her ne kadar hayatta olmasalar da benim kalbimde yer alacaklar" diye konuştu.

Yarışmada "Flaş Haberler Tek Fotoğraflar" kategorisinde ikinciliğe layık görülen Emin Özmen de eserini ödüle değer bulanlara teşekkür etti.

Özmen, ödül alan fotoğrafın Suriye'de çekildiğini söyleyerek, "Suriye'de 2 yıldır devam eden bir trajedi var. Ben o trajedinin ne olduğunu anlamaya ve anlatmaya çalışmak için gittiğim Suriye'de bir işkence anına tanık oldum. Ve bu işkence anı World Press Photo sayesinde bütün dünyaya tanıtıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sergide, 124 ülkeden 5 bin 666 fotoğrafçının, 103 bin 481 fotoğrafla katıldığı ve 19 jüri üyesinin değerlendirme yaptığı World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’nda dereceye giren 150 eser bulunuyor.

Bu yıl 5'inci kez düzenlenen ve geçen yıl dünya gündemine oturan olayların canlı belgesi fotoğrafların yer aldığı sergi, 3 Eylül'e kadar görülebilecek.