"Ekranlar senin olsun, ama gece 12'den sonra çık"

Erdoğan, partisince Sincan'da düzenlenen mitingde anamuhalefete yüklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal kendini parçalıyor 'ekranlara çıkalım' diye. Sayın Baykal, ekranlar senin olsun. Çarkıfeleğe mi çıkarsın, televoleye mi çıkarsın, nereye çıkarsan çık ama sadece ben senden bir şey rica ediyorum. Ne olur gece 12'den sonra çık ya da şifreli kanallarda çık. Çünkü senin yanında birlikte çıkacağın kişiler bu yavrularımızın ahlakını bozabilir"

Erdoğan, partisince Sincan'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yerel seçimde, yöneticilerin kim olacağına değil, aynı zamanda ülkenin gidişatının ne yöne olacağına oy verileceğini söyledi.

Başkent Ankara'nın seçimde kendine yakışan büyüklükte düşüneceğini dile getiren Erdoğan, "AK Parti ile aşkla heyecanla Ankara 'yola devam' diyecek" dedi.

Erdoğan, muhalefet partilerinin "kara çalmak, iftira atmak, bağırıp çağırmak, ülkenin huzurunu kaçırmak dışında bir şey yapmadıklarını" savunarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan, Başbakan Yardımcılığı ve Bakanlık yaptıkları dönemlerdeki icraatlarını anlatmalarını istedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Baykal kendini parçalıyor 'ekranlara çıkalım' diye. Sayın Baykal, ekranlar senin olsun. Çarkıfeleğe mi çıkarsın Televoleye mi çıkarsın nereye çıkarsan çık ama sadece ben senden bir şey rica ediyorum, ne olur gece 12'den sonra çık ya da şifreli kanallarda çık. Çünkü senin yanında birlikte çıkacağın kişiler bu yavrularımızın ahlakını bozabilir. Çünkü öyle şeyler diyor ki 'telefonda rahat rahat vatandaş hükümete hakaret edebilir, küfredebilir'. Hatta daha ileri gidiyor, 'vatandaş birbiriyle ağız tadıyla küfürleşemiyor' diyor. Bir siyasi partinin genel başkanı bunu söyler mi, yakışır mı bu? Sen küfürbaz olabilirsin. Benim milletim zaten bu ülkede küfürbazdan başbakan yapmaz. Benim milletim bu ülkede adam gibi adam olan başbakan ister ama zaten senin bu ülkede iktidar olmak gibi bir derdin yok."

"Baştan maçı kaybedeceğini biliyor, reçetesini hazırlıyor"

Erdoğan, Baykal'ın, seçimlerde AK Parti'nin yüzde 52'nin altında kalması durumunda başarısız sayılacağını söylediğini ifade ederek, "Sana ne? Yani CHP olarak ne oy alacağını söylemiyor, 'bu seçimin birincisi ben olacağım' demiyor. Bir lider böyle konuşur mu? Siyaset sahnesine birinci olmak için, lider olmak için kazanmak için çıkar. Daha baştan maçı kaybedeceğini biliyor, reçetesini hazırlıyor: (Bak yüzde 50'nin altında kalırsan başarısızsın)" dedi.

AK Partinin birinci parti olmaması durumunda genel başkanlıktan da siyasetten de çekileceğini açıkladığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ama Sayın Baykal sen birinci parti olamazsan siyasetten veya genel başkanlıktan çekilmeye var mısın? Çekil de hiç olmazsa CHP'li vatandaşlarım rahatlasınlar ya, senden kurtulsunlar ya... Eğer niyetin yoksa ben böyle bir ana muhalefete bayılırım. İşimiz çok kolay, çok yorulmayız. Niye? Çünkü söylediği şey, 'yüzde 52'nin biraz altında kalırsa başarısız'. Böyle muhalefete can kurban ve bununla beraber biz daha çok yürürüz çünkü iktidar derdi yok zaten."