"Erdoğan'ın Gazze ziyareti sorun olmaz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye bir ziyaretgerçekleştireceğini açıklaması üzerine, bu ziyaretin kendileriiçin sorun olacağını düşünmediklerini, ziyarete karşı birtutumları olmadığını söyledi.
 
İsrail'in, 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götüren gemiye düzenlediği ve dokuz kişinin ölümüne yol açan operasyonun ardından Türkiye, İsrail'den özür, tazminat ve uygulanan ambargoların kaldırılmasını talep ediyordu.
 
İsrail Cuma günü Türkiye'nin beklediği özrü ve tazminata açık oldukları bilgisini sundu; Erdoğan özrü kabul ettiklerini açıkladı. Hafta sonu bir grup gazeteciye konuşan Erdoğan, gelişmeler üzerine Mayıs ayı başında Gazze'ye bir ziyaret gerçekleştirebileceğini belirtti. 
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Peres, "Böyle bir ziyarete karşı bir tutumumuz yok... Türkiye Filistinlilere yardım etmek isterse, biz buna varız" dedi.
İran'ın İsrail'i tehdit ettiğini ve yeni bir soykırım yapmak istediğini söyleyen Peres şöyle konuştu:
"Ama Ortadoğu'nun hakimi olmasına kimse izin vermez. Türkiyeile İran gece ve gündüz gibi. Ama mutlaka kaybedecek. İran'ın şansı yok. Herkese olumsuz mesaj veriyor. Bu nedenle İran'daki bu rejim mutlaka kaybedecek... Ortadoğu tehlikelerden arındığında, kimse nükleer silaha ihtiyaç duymayacak. İsrail yok edilmekle tehdit edilen bir ülke. Türkiye'yi kimse tehdit etmiyor."