"Erken seçim yok"

Güvenlik zirvesine ait ses kayıtlarla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, erken seçim olup olmayacağı sorusuna "Hayır böyle bir şey yok, bu yerel seçim sonuçlarına bağlı bir şey değil" karşılığını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, gazetecilerin erken seçim sorusuna ise "Hayır böyle bir şey yok, bu yerel seçim sonuçlarına bağlı bir şey değil" yanıtını verdi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Suriye konusunda yapılan güvenlik toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını değerlendirdi. Yapılanın açık bir casusluk faaliyeti olduğunu savunan Arınç, muhalefetin tavrına yönelik eleştirilerde bulundu. Milletini memleketi sevenlerin ses kaydının ortaya çıkmasına ilişkin doğru yorumlar yaptığını ifade eden Arınç, Kılıçdaroğlu'nu ise Esad'ın sözcülüğünü yapmakla suçladı.

Arınç şöyle devam etti:

"Yetkimi kullandım yayın yasağı getirdik"

Bugün devlete ihanet, açıkça casusluk var. En gizli kalması gereken bilgi ortam dinlemesiyle dinlenebiliyor. Kimdir, neresidir, hangi ülkedir, hangi alçaktır? Buna cevap verebilecek durumda değilim. Ben de yetkimi kullandım ve akşam 18’den itibaren geçici yayın yasağı getirdik. Milletini seven bu ülkenin insanı doğru şeyler yazmış ama maalesef ana muhalefet lideri ve bazıları söz konusu Suriye olunca onun sevgisini ceplerine koymuş, öyle konuşuyorlar.

"Kayıtttan Suriye istifade eder"

"Buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim istifade eder, El Kaide istifade eder, IŞİD istifade eder" dedi.

Erken seçim konusu soruldu

Arınç, Bursa'da yerel medya temsilcilerinin sorularını yanıtlarken erken seçimin gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya, "Hayır böyle bir şey yok, kırk kez sordular kırk kez de yanıt verdik. Bizim iddiamız seçimlerin zamanında yapılması iddiasıdır, bu yerel seçim sonuçlarına bağlı bir şey değil" karşılığını verdi.

"Umarım koşullar 3 dönem kuralının değiştirilmesini gerektirmez"

Yerel seçimler bu hafta Pazar günü gerçekleştirilecek. Genel seçimler ise 2015 yılı Haziran ayında yapılacak. AKP Tüzüğü'nde yer alan ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının en fazla üç dönem üst üste görev yapmalarına izin veren kural ile ilgili soruya karşılık da Arınç, bu kuralın şu an için geçerli olduğunu söyleyerek, "Umarım Türkiye'nin koşulları bunun değiştirilmesini gerektirmez" dedi.

Arınç, başka bir soru üzerine sosyal medya sitesi Facebook'un kapatılmasının gündemde olmadığını da belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir