"Fezlekelerden kurtulamayacaklar"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, fezlekelerin okunması için CHP tarafından 26 Mart'tan önce Meclis'te olağanüstü toplantı çağrısı yapılması halinde bunu değerlendireceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin iki aydır AK Parti iktidarının can çekişmesini izlediğini söyledi.  

Rüşvet ve yolsuzluk çetesinin devletin bütün kurumlarını ahtapot gibi sardığını, milletin bütün varlığını sömürdüğünü savunan Vural, şöyle konuştu: 

"Türkiye'ye musallat olan bu çete, doyunca bırakan cinsten sülük değildir. Karşımızda, devletin çökmesi pahasına, emniyeti, istihbaratı, yargıyı, bütün kurumları esir almak isteyen, aynı zamanda bu milletin değerlerini istismar etmek suretiyle ahlaki çöküşe girmiş iktidar vardır. Türkiye Cumhuriyeti adeta kabile devleti gibi yönetilmektedir. Erdoğan ülkeyi, Kaddafi ve oğulları, Esad ve oğulları gibi idare etmek istemektedir. Erdoğan ve ailesi kamu adına iş yapanların devletin memuru olduğunu unutmuş, kendi hizmetkarları gibi kullanmak istemişlerdir. Artık yargı, emniyet, MİT, medya Erdoğan'ın kölesi haline gelmiştir. Hiçbiri bağımsız değildir." 

Vural, MİT'in de rüşvet ve yolsuzluk çetesinin tetikçisi olduğu iddiaları bulunduğunu dile getirerek, "MİT milletin değil, Erdoğan'ın istihbarat örgütü olarak çalışmakta. Rüşvet ve yolsuzluğun üzerini örtmek için yandaş medyaya bilgi servis etmek senin görevin mi?" diye konuştu. 

Kanun çıkararak hukuk devletine aykırı iş ve eylem yapanların kendini koruyamayacağını belirten Vural, kanunsuz emirlerin hiçbirinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Vural, hukuk devletine aykırı davranan kamu görevlileri hakkında iddianameler hazırlandığını belirtti.  

"Kendi sülüklerine bak" 

İstifa eden 4 bakan hakkında Meclis'e önce 30 klasörlük fezleke geldiğini, iade edildikten sonra fezlekelerin 11 klasöre düştüğünü anlatan Vural, "Herkes 19 klasör farkı merak ediyor" dedi. 

Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde iftira ve nifak dili kullandığını ifade ederek, "Doğu ve Güneydoğu illerindeki AKP mitinglerinde, sanki Erdoğan'ın içine Öcalan girmiş. Oradaki paralel yapıya, özerklik söylemlerine tek laf etmeyen Erdoğan, kendi paralel sanrılarını meşrulaştırmak adına, rüşvet ve yolsuzluğu kaosla örtmek istemektedir. Erdoğan, adeta ateşle oynamaktadır. Kendisi için ülkeyi kurban etmeye hazır bir Erdoğan var" diye konuştu. 

Erdoğan'ın muhalefete ve Gülen cemaatine "Üç şaşkın ördek" dediğini belirten Vural, "Milletimiz Erdoğan, Rıza, Öcalan üçlüsünün bu milletin değerlerini, parasını, egemenliğini nasıl sülük gibi sömürdüğünü, kemirdiğini görüyor. Sen birilerine şaşkın ördek diyeceğine sülüklerine bak" ifadesini kullandı.  

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, AK Parti Şanlıurfa mitingi öncesinde "Başbakanımızı karşılamak üzere tarih de coğrafya da kıyama kalkıyor" şeklinde mesaj attığını anımsatan Vural, "Ancak senin gibiler, kula kulluk edenler bunu yapabilir. Haşhaşi arıyorsan, haşhaşilik bu" diye konuştu.  

Astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için açlık grevi yaptığını dile getiren Vural, terör örgütü üyeleri açlık grevine gittiğinde hükümetin taleplerinin yerine getirildiğini, astsubayların yanına ise kimsenin gitmediğini söyledi.  

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, eski AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekeleri görmek için Meclis Başkanlığı'na yazılı başvuruda bulunduğunu, henüz cevap gelmediğini belirtti.  

Vural, Meclis soruşturması için sürecin başlatılmasını, bunun için fezlekeleri görmeleri gerektiğini ifade ederek, olumsuz cevap verilmesi halinde bunu mahkemeye taşıyacağını kaydetti.  

"Fezlekeler gelecek, kimse kurtulamayacak"

CHP'nin 26 Mart'ta muhalefeti Meclis'e davet etmesine ilişkin tutumlarının ne olacağı sorulan Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Genel Kurul çalışmalarının ertelendiği 26 Mart'ta toplanılabileceğini daha önce açıkladığını anımsattı. 

Fezlekelerin Meclis'in "Gelen Kağıtlar"ında yayınlanması gerektiğini, ancak 6 Mart itibariyle yer almadığını anlatan Vural, "Bu fezlekeler gelecek, okunacak, gereği yapılacak. Kimse bundan kurtulamayacak. Niye gizliyorsunuz, niye incelettirmiyorsunuz? Millet görsün, bilsin. Milletvekilleri Meclis soruşturmasını yapsın" dedi.  

Vural, Genel Kurul'un 26 Mart'taki toplantısına katılıp katılmayacakları sorusunu yanıtlarken, fezlekelerin milletvekilleri tarafından daha önce görülmesi ve incelenmesi gerektiğini söyledi.  

Vural, başka bir soru üzerine, CHP'nin 26 Mart'tan önce olağanüstü toplantı çağrısı yapması halinde, bunu değerlendireceklerini, 26 Mart günü için de CHP yönetimi tarafından arandıklarını ve görüştüklerini belirtti.  

Meclis soruşturması başladıktan 1 ay sonra fezlekelerin görüşülebileceğine dikkati çeken Vural, 26 Mart'ta fezlekelerin kamuoyuna iletileceğini ifade etti. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in soruşturma komisyonu açılması halinde dosyaları komisyon üyelerine vereceği yönünde iddialar bulunduğunun aktarılması üzerine Vural, "Böyle bir şey olamaz. Sayın Meclis Başkanı, kendinize göre ahkam kesmeyiniz. Bunca yıllık tecrübenizi ve hukukçuluğunuzu ayaklar altına almayınız" dedi.  

Soruşturma yapılabilmesi için önce iddianame hazırlanması ve bunun için milletvekillerinin fezlekeleri incelemesi gerektiğini dile getiren Vural, 55 milletvekilinin imza atması halinde iddianamenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini ve Meclis soruşturmasına bu aşamada karar verileceğini anlattı.   

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bir camide cemaate yönelik konuşma yaptığının belirtilmesi üzerine Vural, "Cami hepimizin, dinimizin. Senin kirli, pis, ahlaksız işlerini savunacağın yer değil. Bırakın camilerde politika yapmayı, kirli işlerin üstünün örtülmesi için camiler kullanılıyorsa bunlar sapkın gerçekten. Belli ki Kurtulmuş da karunların yanında olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.  

Oktay Vural, Ergenekon Davası'nda tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Mahkemeleri TBMM kurar, HSYK kapatır" yönünde karar verdiğinin ifade edilmesi üzerine, "Öyle bir şey olabilir mi? DGM'ler kanunla kaldırılmadı mı?" dedi.