"Gazze'deki insani trajediye sessiz kalınamaz"

Erdoğan-Ebul Geyt görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırısı gündeme geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ile yaptığı görüşmede, Gazze'deki insani trajediye sessiz kalınamayacağını ve uluslararası toplumun mutlaka harekete geçmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Ebul Geyt görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırısı gündeme geldi. Ebul Geyt'in, çatışmaların sona erdirilmesi konusundaki çabaları hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan da konuk Dışişleri Bakanı'na, insani trajediye sessiz kalınamayacağını ve uluslararası toplumun mutlaka harekete geçmesi gerektiğini söylediği kaydedildi. Özellikle Birleşmiş Milletler'e bu konuda büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydeden Erdoğan'ın, Türkiye'nin bu konudaki çabalarının ve gayretlerinin yoğunlaşarak devam edeceğini vurguladığı ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın, bu konudaki birinci önceliğin, saldırıların bir an önce sona erdirilmesi ve acil insani yardımların süratle Gazze halkına ulaştırılması olduğunu söylediği belirtildi.

Erdoğan'ın, bu konuda bütün ülkeleri duyarlı davranmaya ve harekete geçmeye bir kez daha davet ettiği, bölge ülkeleri ve uluslararası örgütlerle bu çerçevede istişarelerde bulunmaya devam edeceğini belirttiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, saldırıların sona erdirilmesi ve yardımların ulaştırılması için bölge ülkeleri ve uluslararası toplumu harekete geçirmeye yönelik Türkiye'nin çalışmalarının süreceğini de konuk bakana ilettiği ifade edildi.