"Genelkurmay kamuoyunu bilgilendirmekte gecikti"

CHP Grup Başkanvekili Okay, "Önemli olan, sınır güvenliğinin tartışıldığı aşamada, TSK'nın bu kadar sessiz kalmasıdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesini öngören tasarıya ilişkin, Genelkurmaydan bugün açıklama geldiğini ve kamouyunun bilgilenmesinde gecikme olduğunu söyledi. Okay, "Önemli olan, 510 kilometrelik sınır güvenliğinin tartışıldığı aşamada, Genelkurmay Başkanlığının, TSK'nın bu kadar sessiz kalmasıdır" dedi.

Okay, gündemdeki konulara ilişkin TBMM'de gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.

Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında "kayıp trilyon" davasıyla ilgili verdiği kararı değerlendiren Okay, "Gül hakkında, cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez mi iddianame düzenleniyor, ilk defa mı yargılanıyor?" diye sordu. Okay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, AK Parti'nin kapatılma davası aşamasında Gül hakkında iddianame düzenlediğini, cumhurbaşkanı sıfatını taşıdığı aşamada Gül'ün bu davada yargılandığını belirtti.

Okay, "Şimdi kalkıp, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının kararını eleştirmek, Anayasa Mahkemesinin bundan yaklaşık 1 yıl önce verdiği karardan sonra hukuki temelden yoksun ve haksızdır. Sayın Gül hakkında, bu, düzenlenen ikinci iddianame olacaktır" dedi.