"Gizli niyetlerin üstü çarşafla örtülmüş"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, anayasa değişikliği paketinde gizli niyetlerin üstüne bir şal gerildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliği paketinde gizli niyetlerin üstünün çarşafla örtüldüğünü, bir şal gerildiğini ileri sürerek, "Onun içerisine bu çarşafı kabullenmek, bu şalı kabullenmek için de bazı maddeler serpiştirilmiş" dedi.
Devlet Bahçeli, Etimesgut Belediyesince düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, tüm siyasi partilerin 21. yüzyılın gereklerine uygun şekilde 1982 anayasasının değiştirilmesini istediğini ancak, AK Parti tarafından hazırlanan Anayasa değişiklik paketinin, Meclisteki siyasi partilerin görüşü alınmadan TBMM'ye getirildiğini ifade etti. 
1982 anayasasının bugüne kadar 85 maddesinin değiştirildiğini anlatan Bahçeli, "kendilerini sözde demokrat gösterenlerin ilk defa 82 ara rejim anayasasını değiştirmek cesaretini kendilerinin gösterdiği iddiasında bulunduklarını" söyledi. Bahçeli, "12 Eylül'de her türlü acıyı ızdırabı, mağduriyeti ve mahcubiyeti yaşayan insanları '12 Eylülden intikam alıyor' görüntüsü içinde aldatmanın ve onları kendilerine yandaş yapmanın gayreti içine girmişlerdir" diye konuştu. 
Bahçeli, "bu aldatmacaya kananlar olduğunu" belirterek, "12 Eylül Anayasasında değişiklik yapıyorlar diyerek yılların tecrübesine sahip her türlü acıyı, mağduriyeti ve mahcubiyeti yaşamış olan bu şahsiyetler, AKP'nin tuzağına nasıl düşüyorlar? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.
"Bu tür tuzaklara düşüldüğü takdirde bugünkü AKP iktidarına çok daha büyük yanlışlıkları yapma fırsatını vermiş olursunuz" diyen Bahçeli, Anayasa değişikliği paketinde "karanlık lekeler, gizli gündemler ve gizli niyetler bulunduğunu" savundu. Bahçeli, "Bunun herkesten evvel Türk milliyetçileri veya MHP'nin bünyesinde bulunan sizin gibi değerli şahsiyetler farkına varmalıdır. Türkiye;de olması gereken zeki insanlar milliyetçi hareketli olmalıdır, olması gereken uyanık insanlar MHP'de olmalıdır" diye konuştu.
Gizli niyetlerin üstünün çarşafla örtüldüğünü, bir şal gerildiğini ileri süren Bahçeli, "Onun içerisine bu çarşafı kabullenmek, bu şalı kabullenmek için de bazı maddeler serpiştirilmiş. Pozitif ayrımcılık, sendikal toplu sözleşme hakkı veya şu bu... Bunlar kanunla da düzenlenebilir konular olmasına rağmen, toplumsal taleplere cevap olsun 'bizim gizli gündemimizin farkına varılmasın' diyerek bunlar serpiştirilmiş" diye konuştu. 
"Yandaş yargı oluşturulmaya çalışılıyor"
Devlet Bahçeli, anayasa değişiklik paketinde HSYK'nın yapısı üzerindeki değişiklikle yargının yandaşlaştırılmaya çalışıldığını öne sürerek, "Öbür taraftan yıkım projesiyle Yüce Divan'a gidebilecek veya 8 yıllık iktidarında yolsuzluklarıyla rüşvetiyle Yüce Divan'a gitmesi mukadder olan Erdoğan ve AKP'nin bazı yöneticilerinin Yüce Divan'dan kurtuluşu için hem anayasa hem de bağımsız yargı üzerinde oyunlar oynanmakta, tuzaklar kurulmaktadır" dedi. 
Değişiklikle "Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilerek, AKP'lileştirilmiş bir Anayasa Mahkemesiyle, bunların Anayasa Mahkemesi'nden tekrar geri dönüşünü engelleyerek, 'açılım' denen ihanet ve yıkım projesini gerçekleştirmenin bir çabası olduğu anlaşılıyor" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakan Erdoğan'ın, bir televizyon kanalında gözden kaçan bir konuşması var. Başbakan 'anayasa değişikliği açılımın ilk adımıdır' diyor. Hangi açılım? PKK açılımı. Sonra toplumsal tepki gördü, demokratik açılım oldu. Yetmedi tekrar tepkiler doğdu. Şimdi Milli Barış ve Kardeşlik Açılımı diye bir zırvanın peşinde koşuyor. PKK'yı siyasallaştıracak bir Anayasanın oluşumunun anahtarını bu paketin içine gizlemiş. Bunun farkına varmazsak 'bu anayasa değişikliğinden sonra 2011 yılında daha çok anayasa değişikliği getireceğiz' demenin manası nedir? 
Şimdi niye getirmiyorsun da 2011'a doğru sarkıtıyorsun? O zaman bugünkü anayasa değişikliğini bir pazarlığın zenginleşmesi, oluşması için, daha açık ifade ediyorum PKK-AKP işbirliğiyle ne anlaşmaya varmışsanız onları hazırlamak için bugünkü anayasa değişikliğini yapıyorsunuz. Bu gerçekler ortadayken bunlar fark edilirken hiçbir milliyetçi, hiçbir ülkücü Türkiye sevdalısı bu karanlık anayasayı gelecekte Türkiye'nin önünü aydınlatacak bir anayasa olarak görmesi mümkün müdür? 
O sebeple sayın Başbakan ne yaptığının farkına var. Varamıyorsan, AKP'liler Başbakan'ı fark ettiriniz. Sayın Başbakan'ın bugün öfkeyle birlikte davranış bozuklukları sergilemesinin nedeni de böyle bir panik ortamıdır."
Bu konularda ilginizi çekebilir