"Görevimiz, ülkemizi geleceğe taşımaktır"

Cumhurbaşkanı Gül, Sakarya Zaferi'nin 88. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu toprakların büyük zorluklar ve fedakarlıklarla vatan yapıldığını belirterek, "Bugün bizlere düşen görev birlik ve beraberlik içinde, bu vatan ve bağımsızlığımız için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan ülkemizi geleceğe taşımaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gül, Sakarya Zaferi'nin 88. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletçe yürütülen istiklal mücadelesinin en önemli safhalarından birinin Sakarya Zaferi olduğunu belirten Gül, büyük yokluklar ve güçlükler içinde elde edilen bu zaferin, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sürecinde çok önemli dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, milletin temsilcisi Yüce Meclisin, o günlerde kritik kararlara imza atarak, milli mücadeleyi başarıyla yürüttüğünü, Meclisin Başkomutanlık yetkisini verdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün, şiddetli çarpışmalara sahne olan Sakarya Meydan Muharebesi'ni üstün askeri dehasıyla sevk ve idare ederek büyük bir başarıya imza attığını anlattı.

Türk askerinin, Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da inanılmaz bir kahramanlık örneği gösterdiğini vurgulayan Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimiz cephedeki ordusuna kadını erkeği, genci yaşlısıyla büyük destek vermiştir. Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanını vererek, milletimizin Büyük Öndere sevgisini, inancını, takdir ve minnet duygularını en anlamlı şekilde ifade etmiştir.

Sakarya Zaferi'yle birlikte dünya, Türk milletinin vatan sevgisiyle neler yapabileceğine bir kez daha tanık olmuş, diplomaside önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu zafer Türk halkına büyük moral vererek kurtuluş umutlarını artırmıştır.

Bu topraklar büyük zorluklar ve fedakarlıklarla vatan yapılmıştır. Bugün bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içinde bu vatan ve bağımsızlığımız için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan ülkemizi geleceğe taşımaktır. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, yine onu hep birlikte yücelterek muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Bu anlamlı günün yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'de Sakarya Zaferi'nin 88. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milli Mücadele'nin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Zaferi'nin, milletin ve ordunun tarihte eşine az rastlanır fedakarlıkları sayesinde kazanılmış bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Şahin, bağımsızlığa sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla bağlı kahramanların kazandığı Sakarya Zaferi ile Türk milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin bir kez daha tüm dünyaya gösterildiğini vurguladı.